Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
New Member
AndrewWride5115
Posts: 2
Registered: ‎04-16-2013
Message 1 of 4 (740 Views)
Accepted Solution

Revit Requiring internet access on install

740 Views, 3 Replies
04-16-2013 05:33 AM

We are deploying Revit 2013 or 2014, but it requires the internet on install.

 

is there a way of stopping it requiring the internet? or pre-downloading the files its looking for and putting them somewhere?

 

Thenks

Andy

Andy,

 

After you create your deployment edit the master xml files at \\<server>\<sharename>\<deployment>\AdminImage\Content\Revit, about the fifth line will be something like <URL>http://revit.downloads....</URL>, delete this entire line then resave the XML.

Now when you install from the deployment it should be trying to access the internet.

 

Thanks,

Danny

Product Support
byron.morales
Posts: 85
Registered: ‎10-04-2011
Message 2 of 4 (712 Views)

Re: Revit Requiring internet access on install

04-17-2013 10:05 AM in reply to: AndrewWride5115

Hello:

 

Please try disconnecting the computer's network connection during install as described on the Up and Ready blog post below:

 

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/07/revit-2013-will-hang-at-preparing-revit-content.h...

 

Let us know the results. Thank You.



Byron Morales
New Member
AndrewWride5115
Posts: 2
Registered: ‎04-16-2013
Message 3 of 4 (691 Views)

Re: Revit Requiring internet access on install

04-18-2013 12:00 AM in reply to: byron.morales

Hi Byron

 

We cannot disconnect the network during the install (yes that works) becuase we are either building an image for deployment or we are using SCCM and need to be connected.

 

The main issue is that the accounts that its installing under cannot get out to the internet, but it can see a gateway so tries to get out.

 

Thanks.

Employee
DannyHubbard
Posts: 327
Registered: ‎05-17-2007
Message 4 of 4 (685 Views)

Re: Revit Requiring internet access on install

04-18-2013 04:28 AM in reply to: AndrewWride5115

Andy,

 

After you create your deployment edit the master xml files at \\<server>\<sharename>\<deployment>\AdminImage\Content\Revit, about the fifth line will be something like <URL>http://revit.downloads....</URL>, delete this entire line then resave the XML.

Now when you install from the deployment it should be trying to access the internet.

 

Thanks,

Danny



Danny Hubbard
QA Analyst
Autodesk, Inc.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.