Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
New Member
TrendyGuy
Posts: 1
Registered: ‎05-04-2012
Message 1 of 35 (39,587 Views)

Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

39587 Views, 34 Replies
05-04-2012 07:23 PM

Hello all,

I am brand new to Revit. I just performed a clean install of Revit Architecture 2013 without changing any options and I can not seem to find any of the families. All I want are the default families that come with the program. The program works great but when I go to say place a door there are no families. I went into the options and checked the default families path which is "ProgamData\Autodesk\RAC 2013\Family Templates\English_I" but there is absolutely nothing located in that folder nor have I been able to located a folder that has anything in it. Any help with getting the program setup properly would be greatly appreciated.

New Member
mayank.6392march
Posts: 1
Registered: ‎05-13-2012
Message 2 of 35 (39,499 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

05-13-2012 02:34 AM in reply to: TrendyGuy

m in very problem regarding the revi software... i have installed revit 2012 and 2013 , individually.. but both are showing same problem of familiies files missing.....when i click for load doors or windows or components.... it does not show anything to me...it just opens a template folder or sample folder.....plz as soon as possible solve my issue ..its very serious...

Thankyou

Mayank Chaurasia

India

Employee
DannyHubbard
Posts: 269
Registered: ‎05-17-2007
Message 3 of 35 (39,472 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

05-14-2012 10:31 AM in reply to: TrendyGuy

If you go to Control Panel and Uninstall a Program and change Revit. Choose the Add and Remove Features, check the content you want to install and choose Next.

Make sure you have a internet connection through out the install process as the content is downloaded during the installation process.

 

Thanks,

Danny



Danny Hubbard
QA Analyst
Autodesk, Inc.
New Member
tbannerman
Posts: 1
Registered: ‎03-28-2012
Message 4 of 35 (39,305 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

05-29-2012 08:04 AM in reply to: TrendyGuy

i followed those steps to get the families installed and the folders are still empty what should i do?

Member
roohullah.09ar01.muet
Posts: 3
Registered: ‎04-09-2012
Message 5 of 35 (39,222 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

06-04-2012 08:07 AM in reply to: TrendyGuy

i followed those steps too, are still empty. Is there any other way??

Employee
DannyHubbard
Posts: 269
Registered: ‎05-17-2007
Message 6 of 35 (39,211 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

06-04-2012 10:15 AM in reply to: roohullah.09ar01.muet

You might also try temporarliy disabling your firewall while doing the Add Remove features so the content is downloaded.

Also in another post someone mentioned having to add *.autodesk.com to their trusted sites for the content to download for them.

 

Thanks,

Danny



Danny Hubbard
QA Analyst
Autodesk, Inc.
New Member
Moravian_Blues
Posts: 1
Registered: ‎05-02-2011
Message 7 of 35 (39,190 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

06-05-2012 07:56 AM in reply to: DannyHubbard

Can you elaborate on the step "check the content you want to install"? I choosed only US Metric and recieved two folders called "My Content Browser Library" and "My Projects", but I cant locate any families in them. What content do I need to check in order to get the families?

Employee
DannyHubbard
Posts: 269
Registered: ‎05-17-2007
Message 8 of 35 (39,183 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

06-05-2012 08:27 AM in reply to: Moravian_Blues

 

All content will have different familes and templates. By default content is installed to "C:\ProgramData\Autodesk\RAC 2013", there will be different folders for templates and libraries (families).

 

Thanks,

Danny



Danny Hubbard
QA Analyst
Autodesk, Inc.
Active Contributor
martysaid2009
Posts: 29
Registered: ‎07-07-2012
Message 9 of 35 (38,847 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

07-07-2012 01:18 AM in reply to: TrendyGuy

Hi there - I have a similar problem with Revit 2013 (installed student version two weeks ago). In structural columns folder all I have is steel columns (I need concrete columns). I followed the updating process tagging both Australia and US metric and my families remain the same.

 

Also I can't locate the libraries on my harddrive (running windows 7).

 

Has anyone found a solution to the missing files in the families and does anyone have a path to the files.

 

Many thanks

M

 

 

Marty Said
Revit Architecture 2014
Member
roohullah.09ar01.muet
Posts: 3
Registered: ‎04-09-2012
Message 10 of 35 (38,841 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Missing Families on Install

07-07-2012 10:52 AM in reply to: martysaid2009
well. for families i installed revit 2011 and then 2013... but couldnt find the solution
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.