Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
dorelharar
Posts: 8
Registered: ‎12-10-2012
Message 11 of 16 (327 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-11-2013 12:07 PM in reply to: tony.michniewicz

Tony First of all thank you for your time and help, i really appriciate it.

Unfurtuntly both of the updates did'nt worked - same error.

Employee
tony.michniewicz
Posts: 154
Registered: ‎11-29-2001
Message 12 of 16 (322 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-11-2013 12:27 PM in reply to: dorelharar

No problem at all.  That's what we're here for.

 

I probably should have asked this earlier but did you try clicking the Update button in the System Update Required dialog that pops up?  If not, I would try this option and be aware that this process will require a reboot, which means you'll have to restart the Revit install after the system reboots.

 

Tony Michniewicz

Autodesk Revit QA

Active Member
dorelharar
Posts: 8
Registered: ‎12-10-2012
Message 13 of 16 (313 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-12-2013 02:31 PM in reply to: tony.michniewicz

Yep i already tried it...same error...

Employee
tony.michniewicz
Posts: 154
Registered: ‎11-29-2001
Message 14 of 16 (301 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-14-2013 08:23 AM in reply to: dorelharar

My next question is if you have run Windows Update recently.  If not, I would recommend doing so and installing any recommended updates.  If that does not resolve the problem, I'm going to look into a way to bypass the Microsoft .NET Framework checks that are part of the Autodesk Revit install.  This should allow you to get Revit installed but if there is an actual problem with one or more of your .NET Framework installs, Revit may not run properly.  I guess we'll cross that bridge when we get to it.

 

Tony Michniewicz

Autodesk Revit QA

Active Member
dorelharar
Posts: 8
Registered: ‎12-10-2012
Message 15 of 16 (278 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-19-2013 08:03 AM in reply to: dorelharar

Hi Tony i've updated windows but i got the same error...

 

Employee
tony.michniewicz
Posts: 154
Registered: ‎11-29-2001
Message 16 of 16 (257 Views)

Re: Revit 2013 installation .net

01-22-2013 06:05 AM in reply to: dorelharar

I feared that the Windows Update would not resolve the .NET Framework install issue so I believe our best option is to modify the Revit install so that it does not check for this prerequisite.  I've attached a modified version of the Setup.ini file from an Autodesk Revit 2013 installation package.  To use this file, rename the existing Setup.ini file that resides in the top level folder and then copy the modified version to this location.  Next, you'll need to rename the new Setup.ini.txt file back to Setup.ini and then you can run setup.exe and hopefully you'll be able to proceed with the installation of Autodesk Revit 2013.

 

Please note that if the Revit installation is successful, there is a chance that Revit may not function properly if there is a problem with the .NET Framework install or configuration.  Hopefully this is not the case but it is a possibility.

 

Tony Michniewicz

Autodesk Revit QA

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.