Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
andy.beckett123
Posts: 6
Registered: ‎05-26-2011
Message 1 of 6 (524 Views)

Re-Installation Problems

524 Views, 5 Replies
05-26-2011 02:58 AM

I uninstalled Autodesk Inventor 2011 a while ago (I have Windows 7), and I have been trying to re-install it in the last couple of days.

I downloaded the zip files, used the Self-Ectracting archive, then got onto the installation wizard.

When I get to the "Select the Products to Install" page, Autodesk Inventor 2011, AutoCAD Mechanical 2011, Autodesk Vault (Client) and Autodesk Design Review 2011 are greyed-out and the boxes cannot be checked. I can only install Content Centre Libraries and Autodesk Material Library 2011 Medium Image Library.

Attached screenshot below.

Does anyone know how I can re-install Inventor 2011?

Thanks.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,736
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 6 (486 Views)

Re: Re-Installation Problems

05-26-2011 08:34 AM in reply to: andy.beckett123

Your computer still thinks Inventor is installed. 

 

Installation problems may be resolved using the Microsoft Installer Clean Up Utility. For more information on this program, please my forum post here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Microsoft-Installer-Clean-Up-Utility-for-Add-Re...

For more information on the Autodesk KB Support article concerning the clean uninstall of Autdoesk products, see this link:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=2887771&linkID=9240617

You should try the clean-uninstall first as you have Windows 7.  Please use the MSICUU2 at your own risk. 

Active Member
andy.beckett123
Posts: 6
Registered: ‎05-26-2011
Message 3 of 6 (477 Views)

Re: Re-Installation Problems

05-26-2011 09:38 AM in reply to: andy.beckett123

Thanks, TravisNave, I'll try your suggestions.

Active Member
andy.beckett123
Posts: 6
Registered: ‎05-26-2011
Message 4 of 6 (441 Views)

Re: Re-Installation Problems

05-27-2011 12:59 PM in reply to: andy.beckett123

OK, that fixed my original problem, but now I have another:

I get an error message halfway through installation:

 

Error 1402. Could not open key.

 

 

 Full error message screenshot attached

 

Can anything be done?

Thanks again.

Active Member
andy.beckett123
Posts: 6
Registered: ‎05-26-2011
Message 5 of 6 (418 Views)

Re: Re-Installation Problems

05-28-2011 01:52 PM in reply to: andy.beckett123

Bump

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,736
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 6 (382 Views)

Re: Re-Installation Problems

06-01-2011 09:41 AM in reply to: andy.beckett123
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.