Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
jim
Active Member
jim
Posts: 8
Registered: ‎07-03-2010
Message 11 of 47 (4,530 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

09-12-2011 06:48 AM in reply to: pete592

While I have administrator rights, I also set the program to run as administrator, and it has not solved the problem. Every time I restart the computer, it does the 1st run initialization.

Active Contributor
rms390
Posts: 46
Registered: ‎08-18-2011
Message 12 of 47 (4,446 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

09-29-2011 04:08 AM in reply to: jim

no solutions that work yet?

Contributor
david.scheu
Posts: 16
Registered: ‎02-01-2011
Message 13 of 47 (4,414 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

10-03-2011 07:04 AM in reply to: rms390

Also looking for a fix. Running AutoCAD 2012 SP1 on WIndows XP SP3; getting "First run initializing..." message on every first load after startup. Very slow. I have local admin rights, but have also tried running as administrator. Problem persists. Desire to hurl computer out window also persists.

Contributor
david.scheu
Posts: 16
Registered: ‎02-01-2011
Message 14 of 47 (4,390 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

10-04-2011 06:41 AM in reply to: david.scheu

Addendum: same issue on my laptop running 64 bit AutoCAD 2012 on 64 bit Windows 7.

jim
Active Member
jim
Posts: 8
Registered: ‎07-03-2010
Message 15 of 47 (4,383 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

10-04-2011 08:04 AM in reply to: jim

No solutions yet. Have completely uninstalled AutoCAD, and reinstalled. Still the problem with First Run Initialization persists. This is more than a little frustrating. Autodesk, can you please provide some help/guidance?

Contributor
SethO
Posts: 14
Registered: ‎12-06-2007
Message 16 of 47 (4,206 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

11-07-2011 03:34 AM in reply to: pete592

What if I don't want to give all the users in the office Local Administrative Rights?

Active Contributor
rms390
Posts: 46
Registered: ‎08-18-2011
Message 17 of 47 (4,203 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

11-07-2011 03:36 AM in reply to: SethO

Even if you did, it wouldn't fix the problem.  I have it on my home computer and it still gives the error.

Active Contributor
rms390
Posts: 46
Registered: ‎08-18-2011
Message 18 of 47 (4,150 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

11-11-2011 10:12 AM in reply to: rms390

no fixes yet.... it can't be that hard

New Member
nifortez
Posts: 1
Registered: ‎05-09-2011
Message 19 of 47 (3,958 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

12-22-2011 11:45 AM in reply to: jim

i wonder when autodesk will come up with the solution on this? i've tried all that was suggested and nothings work.

Contributor
CadMonkeyJon
Posts: 14
Registered: ‎06-24-2008
Message 20 of 47 (3,432 Views)

Re: "First Run Initialization" Every Time I Start AutoCAD 2012 Mechan

04-26-2012 01:30 AM in reply to: nifortez

I'm still having this problem even though, as most others have said, I'm an Administrator and have set it to "Run as administrator" it still runs first time initialising after a re-boot.  Has anyone found a solution yet?

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.