Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Valued Contributor
54 Posts
2 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 1 of 8
Accepted Solution

"adui18res.dll not found" error message.

19794 Views, 7 Replies
09-02-2010 08:17 AM
On Wednesday my Civil 3D 2010 had to be reinstalled as the full 2010 add on would no longer recognise any shortcuts like l for line or e for erase. Since the reinstall, I keep getting the error message saying "adui18res.dll not found", see screenshot attached. Having tried multiple re-installs including using revo uninstaller pro, the same error message keeps coming up when I try to run the program. Any ideas on how to fix this?

Thanks

Mick

Windows 7 Enterprise

14gb Ram

NVIDIA Quadro 2000
Finally got this issue fixed...still don't know what caused it to go wrong in the first place,. fix - it was a network installation we were using pushed through by WPKG software, something must have been corrupt in there, since installed from original disc and seems to be working fine now. Thanks for your help.
Product Support
1,460 Posts
52 Kudos
Registered: ‎05-21-2010
Post 2 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-03-2010 12:26 AM in reply to: mick_mcg

this is usually due to the failed language pack installation.

If you can post the Log file. (%temp%  folder) for the installation, it might give us some clue on why the language pack install fails.

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
7 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-13-2010
Post 3 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-13-2010 06:41 PM in reply to: mick_mcg

hi,

 

im having the exact same problem with autocad2011 installation.

 

but i cant seem to find the %temp% folder file. where can i find this?

 

olivia

Product Support
1,460 Posts
52 Kudos
Registered: ‎05-21-2010
Post 4 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-13-2010 11:23 PM in reply to: olivia.chylinska

Start ->Run->

type %temp%

click OK

this should take you to the temp folder

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
7 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-13-2010
Post 5 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-13-2010 11:56 PM in reply to: mick_mcg

thank you, i've successfully reached the temp folder.

 

which file name will tell me why this happened?

 

AutoCAD 2011 Setup

 

Olivia

Active Member
7 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-13-2010
Post 6 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-14-2010 12:01 AM in reply to: olivia.chylinska

attached are my temp log files.

 

why has this error happened?

 

many thanks,

olivia

Product Support
1,460 Posts
52 Kudos
Registered: ‎05-21-2010
Post 7 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-14-2010 12:41 AM in reply to: olivia.chylinska

This is a very generic error (1603) without detailed log about where it fails it is difficult to troubleshoot

You should find more log files about each of the failed component. Meanwhile please the MS KB related to this error

http://support.microsoft.com/kb/834484

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
54 Posts
2 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 8 of 8

Re: "adui18res.dll not found" error message.

09-14-2010 04:57 AM in reply to: hashim.mundol
Finally got this issue fixed...still don't know what caused it to go wrong in the first place,. fix - it was a network installation we were using pushed through by WPKG software, something must have been corrupt in there, since installed from original disc and seems to be working fine now. Thanks for your help.
Windows 7 Enterprise

14gb Ram

NVIDIA Quadro 2000
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!