Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
*Expert Elite*
LT.Rusty
Posts: 772
Registered: ‎10-23-2012
Message 1 of 10 (116 Views)

PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

116 Views, 9 Replies
04-04-2013 10:15 AM

Last week I installed Product Design Suite Ultimate 2013 on a clean Windows installation to a brand new bare hard drive.  We use network licensing, and I used the correct serial number.

 

For some reason, Inventor Professional is now running as vanilla Inventor instead of Pro.  The Pro splash screen comes up, and everything appears to be Pro ... but I can't access pro features, and the Product License Information screen shows "Autodesk Product Design Suite Standard 2013" instead of Ultimate, and it shows the license info for a network installation of PDS Standard, which is absolutely not the serial that I used to install Ultimate.  Other products from the PDS Ultimate show the correct license info - Alias, for instance - but Inventor doesn't.

 

Any way to fix this without reinstalling?


___________________________________________________________

Product Design Suite Ultimate 2013, 2014, 2015

Work: Dell Precision T1600 (Xeon E3-1280 / 16GB / 512 GB SSD / 250 GB (Internal) / 1 TB (External) / Quadro 600)
Home: i7-4770k / ASUS Z87-Pro / 16GB / 250 GB SSD / 1 TB HDD / 3 TB USB3 HDD / Radeon R9-270X 4GB
Laptop: Toshiba Satellite P755-S5269 (i7-2630QM / 8 GB / 250 GB SSD / 750 GB HDD / GT540M)

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 10 (102 Views)
*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 3 of 10 (101 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 11:33 AM in reply to: DarrenP

try switching to the stress analysis enviroment then check what it says

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 10 (95 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 11:40 AM in reply to: DarrenP

if you have Alias design already opened the Inventor should automatically cascade up to the ultimate license but not instantly

*Expert Elite*
LT.Rusty
Posts: 772
Registered: ‎10-23-2012
Message 5 of 10 (88 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 11:59 AM in reply to: DarrenP

No, see, that's my point.  I understand about how the license checkout process works for Pro vs Standard.

 

There WAS NO Stress Analysis Environment.  Nor was there Dynamic Simulation.  Nor Routed Systems.

 

The serial numbers shown for Alias (under PDSU) and Inventor (as PDSS) were different.  Inventor was self-identifying as coming from PDSS, Alias was self-identifying as coming from PDSU, and they had serial numbers appropriate for those packages, even though both of them were installed at the same time on a clean Windows installation using PDSU media and serial key.

 

That is not behavior as designed. 

 

After uninstalling and reinstalling, it (seems to have) corrected itself.  Maybe.


___________________________________________________________

Product Design Suite Ultimate 2013, 2014, 2015

Work: Dell Precision T1600 (Xeon E3-1280 / 16GB / 512 GB SSD / 250 GB (Internal) / 1 TB (External) / Quadro 600)
Home: i7-4770k / ASUS Z87-Pro / 16GB / 250 GB SSD / 1 TB HDD / 3 TB USB3 HDD / Radeon R9-270X 4GB
Laptop: Toshiba Satellite P755-S5269 (i7-2630QM / 8 GB / 250 GB SSD / 750 GB HDD / GT540M)

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 6 of 10 (80 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 12:49 PM in reply to: LT.Rusty

do you see any of the add ins in the tools>add ins?

*Expert Elite*
LT.Rusty
Posts: 772
Registered: ‎10-23-2012
Message 7 of 10 (78 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 12:51 PM in reply to: DarrenP

Now that I've re-installed, yes, everything is there.

 

Before that, no, the add-ins for mold design, stress analysis, etc., were all gone.  It was plain vanilla Inventor in every way, except for the splash screen that said Professional.


___________________________________________________________

Product Design Suite Ultimate 2013, 2014, 2015

Work: Dell Precision T1600 (Xeon E3-1280 / 16GB / 512 GB SSD / 250 GB (Internal) / 1 TB (External) / Quadro 600)
Home: i7-4770k / ASUS Z87-Pro / 16GB / 250 GB SSD / 1 TB HDD / 3 TB USB3 HDD / Radeon R9-270X 4GB
Laptop: Toshiba Satellite P755-S5269 (i7-2630QM / 8 GB / 250 GB SSD / 750 GB HDD / GT540M)

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 8 of 10 (73 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 12:56 PM in reply to: LT.Rusty

thats wierd

*Expert Elite*
LT.Rusty
Posts: 772
Registered: ‎10-23-2012
Message 9 of 10 (68 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 01:00 PM in reply to: DarrenP

Here we go again!  I have all my Pro features (for the moment), but it's displaying a serial number that I KNOW is my company's serial for PDSS, not PDSU.


___________________________________________________________

Product Design Suite Ultimate 2013, 2014, 2015

Work: Dell Precision T1600 (Xeon E3-1280 / 16GB / 512 GB SSD / 250 GB (Internal) / 1 TB (External) / Quadro 600)
Home: i7-4770k / ASUS Z87-Pro / 16GB / 250 GB SSD / 1 TB HDD / 3 TB USB3 HDD / Radeon R9-270X 4GB
Laptop: Toshiba Satellite P755-S5269 (i7-2630QM / 8 GB / 250 GB SSD / 750 GB HDD / GT540M)

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,324
Registered: ‎09-13-2007
Message 10 of 10 (66 Views)

Re: PDS Ultimate: Wrong Serial # Showing?

04-04-2013 01:01 PM in reply to: LT.Rusty

what happens if you swtich to dynamic siumlation enviroment

does the serial number change?

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.