Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
christian.langfors
Posts: 7
Registered: ‎08-05-2012
Message 1 of 4 (1,339 Views)

Network license manager; migrate or add server

1339 Views, 3 Replies
06-30-2013 06:51 AM

Hi,

 

We got a new server and I should migrate license manager from the old one to the new server OR add the new server as a "backup / slave".

 

Is there any good how-to out there to accomplish this?

 

BR,

Chris

Product Support
emily.xu
Posts: 471
Registered: ‎03-29-2010
Message 2 of 4 (1,296 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

07-01-2013 06:55 PM in reply to: christian.langfors

You can just move to the new server, get the new license file, install lmtools and configure it.Do not need backup.

For the client, you should add a system environment : adskflex_license_file ,and the value is @ servername (servername is your new license server hostname),let the client point to the new license server, instead of to reinstall the software.

 


______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!



 




Emily Xu
Active Member
christian.langfors
Posts: 7
Registered: ‎08-05-2012
Message 3 of 4 (1,240 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

08-10-2013 01:15 AM in reply to: emily.xu

Hi,

 

Thank You very much for Your reply!

 

One more question; if I want to change our Network License model from one single server to distributed license server, what is the best practise to accompish this?

 

- what do I need to change on the clients?

- do I need to change anything on the current license server?

- do I need to do anything else than get a new license file for the new server form Autodesk support?

 

BR,

Chris

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,747
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 4 (1,224 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

08-12-2013 07:38 AM in reply to: christian.langfors

You would basically need to split your license files between as many distributed servers as you are making.  So yes, you would still need new license files for each server.  If you had 10 licenses on 3 servers, for example, you could split them as 4, 4, and 2. 

 

You would then just need to create a system environment variable for each client and point them to their intended server, or all three.  You do this using the ADSKFLEX_LICENSE_FILE variable.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=8385605&linkID=9240617

 

Good Luck!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.