Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Contributor
a2ksupport
Posts: 21
Registered: ‎05-24-2006
Message 1 of 4 (3,687 Views)

Material Library - Base Image Image Library will not install (2014 & 2013)

3687 Views, 3 Replies
04-29-2013 06:11 PM

When trying to install Autodesk Material Library - Base Image Library we get the attached message "The Library could not be installed/uninstalled.  Please exit all running applications and try again."

image001.png

 

We have tried installing in Diagnostic mode with the same result.  

Visual C++ has been uninstalled and we get the same result.

The Low and Medium Image libraries install without an issue but the Base Image Library always gives this message.  Currently this is blocking the install of Revit 2014.

Install log files attached. I have attached the log file for Revit 2014, the Base Image Library, and for 3DS Max that continued to install but shows the same error for the Base Image Library.  Also the system information file.

[13379]

_____________________________
A2K Technologies Support Team
www.a2ktechnologies.com.au

Member
ishka
Posts: 4
Registered: ‎08-02-2012
Message 2 of 4 (3,653 Views)

Re: Material Library - Base Image Image Library will not install (2014 & 201

05-02-2013 09:52 AM in reply to: a2ksupport
Contributor
a2ksupport
Posts: 21
Registered: ‎05-24-2006
Message 3 of 4 (3,584 Views)

Re: Material Library - Base Image Image Library will not install (2014 & 2013)

05-19-2013 10:21 PM in reply to: a2ksupport

This is not a reasonable solution for multiple computers that will be having a deployment image pushed out across them.  Can Autodesk please identify the registry key or what ever that needs to be modified to have this resolved.  Thank you.

_____________________________
A2K Technologies Support Team
www.a2ktechnologies.com.au

Member
james.bh
Posts: 3
Registered: ‎07-04-2010
Message 4 of 4 (3,520 Views)

Re: Material Library - Base Image Image Library will not install (2014 & 201

05-30-2013 10:38 PM in reply to: a2ksupport

To anyone that has this problem again. Autodesk support have spent the better part of 2 days trying to work out why this was happening on my pc's (via remote desktop) and they have found a solution.

 

For some reason the uninstallation of previous versions did not remove some environment variables. Once I deleted these variables for revit 2011 & 2012 the installation was successful. It works for revit 2013 & 2014. Below are some of the variables deleted. 

 

I hope this helps you out...

 

CM2012DIR - C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\Material
3DSMAX_2011x64_PATH - C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2011\

ADSK_3DSMAX_x64_2012 - C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2012\
3DSMAX_2011x64_PATH - C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2011\

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.