Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Product Support
david.lau
Posts: 1,368
Registered: ‎06-18-2008
Message 11 of 22 (1,174 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license

06-07-2011 01:17 PM in reply to: david.lau

For customers, trying to use Mac OS X Server, check out this post:

 

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Maya-2011-Mac-Network-License-Hostname-Lmgrd-Tr...



David Lau
Product Support
david.lau
Posts: 1,368
Registered: ‎06-18-2008
Message 12 of 22 (1,167 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license

06-08-2011 09:55 AM in reply to: david.lau
Product Support
david.lau
Posts: 1,368
Registered: ‎06-18-2008
Message 13 of 22 (1,066 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license

08-23-2011 11:30 AM in reply to: david.lau

To resolve this error:

 

Please correct problem and restart daemons. 

EXITING DUE TO ERROR TO SIGNAL 37 Exit reason 5
adskflex exited with status 37 (Communications error)

 

Check out this post:

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2011/08/general-licensing-mac-license-server-exiting-due-...



David Lau
Member
nezyrin
Posts: 5
Registered: ‎10-12-2011
Message 14 of 22 (952 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license (Mac)

10-12-2011 04:20 AM in reply to: nzphill

Meanwhile,i'm stucked too. I'm on Mac OS X Server 10.6.8. 

 

I've done these steps:

 

1) Install NLM which created the folder of /var/flexlm

2) Put in the adsk_license.lic into /var/flexlm after providing my Mac OS X Server HOST Name and Ethernet 2 MAC Address.

3) On Terminal, i did this "sudo /sbin/SystemStarter start adsknlm" and this is what i get (see attachment)

4) Checked for the server status and i get this (see attachment)

 

 

 

 

 

Member
nezyrin
Posts: 5
Registered: ‎10-12-2011
Message 15 of 22 (950 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license (Mac)

10-12-2011 05:01 AM in reply to: nezyrin

On another note, i don't have  /Library/StartupItems/adsknlm directory created but from what i read from Licensing Guide,it says it will be created.Did i miss out anything?

Member
nezyrin
Posts: 5
Registered: ‎10-12-2011
Message 16 of 22 (948 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license (Mac)

10-12-2011 05:28 AM in reply to: nezyrin

What are the difference between the license file in /etc/flexlm (server) and /var/flexlm/aw_client.dat (client)? Apparently i don't have these 2 directories.

Product Support
david.lau
Posts: 1,368
Registered: ‎06-18-2008
Message 17 of 22 (945 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license

10-12-2011 11:59 AM in reply to: david.lau

You can do the following in a terminal:

 

sudo mkdir /var/flexlm/

 

sudo chmod 777 /var/flexlm

 

open /var/flexlm

 

Then create a license file using Textedit and then drag and drop it into the /var/flexlm folder.



David Lau
Product Support
david.lau
Posts: 1,368
Registered: ‎06-18-2008
Message 18 of 22 (940 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license (Mac)

10-12-2011 12:03 PM in reply to: nezyrin

Can you download the license tools from here:

 

www.autodesk.com/licensetools

 

There have been reports that the NLM from www.autodesk.com/nlm-ipv4-mac doesn't have the startup scripts in the system.


Can you also cast a vote/comment here:

 

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2011/10/general-licensing-user-interface-for-setting-up-a...



David Lau
Member
nezyrin
Posts: 5
Registered: ‎10-12-2011
Message 19 of 22 (933 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license

10-12-2011 10:21 PM in reply to: david.lau

Nil....Still can't...getting Valid license server but invalid host name.

Member
nezyrin
Posts: 5
Registered: ‎10-12-2011
Message 20 of 22 (930 Views)

Re: Installing Maya 2011 with a Network license (Mac)

10-12-2011 11:52 PM in reply to: david.lau

Hi,

 

I managed to get the license server up and running under Mac OS X Server 10.6.8. I changed the adsk_server.lic Servername to IP Address on both file in /var/flexlm and /usr/local/flexnetserver and it works!

 

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.