Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
runefingarsen
Posts: 7
Registered: ‎11-30-2009
Message 1 of 7 (252 Views)
Accepted Solution

Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

252 Views, 6 Replies
10-06-2011 11:13 AM

We recently upgraded 2 of our NLM Autocad licenses to Plant Design Suite 2012 Ultimate.

I  Installed the design suite on 4 computers which had installations of AutoCad 2011 and which I decided to leave on their machines..

The idea was that when the users only needed to use Autocad they would not consume a Plant Design license.

Then yesterday I got a call from the users telling me that when they try to open Plant 3D there is no licenses available.

It then turns out that the 2 licenses for Plant Design was taken by to users who had opened "plain" AutoCad 2011.

 

My question is then: is there any way to avoid this??

 

//RuneF

 

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,230
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 7 (249 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-06-2011 12:04 PM in reply to: runefingarsen

in your license file do you have a separate Autocad 2011 license?

run your license file through this: www.licenseparser.com

Active Member
runefingarsen
Posts: 7
Registered: ‎11-30-2009
Message 3 of 7 (244 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-06-2011 02:34 PM in reply to: DarrenP

Yes.

We have 11 licenses for "plain" AutoCad and the license file states that it is from 2012 and down to ver 2009.

If the 2 users that is supposed to work with the Plant Suite is the first two to open their programs, then there is no problem.

Then the AutoCad 2011 on the 2 remaning computers gets licenses from the pool of 11, but if the plant3D licenses is vacant then those are taken ???

//Rune F

 

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 4 of 7 (238 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-07-2011 12:16 AM in reply to: runefingarsen

Some tips on combining the licenses

 

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2011/07/troubles-with-combining-license-files-missing-lic...

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
runefingarsen
Posts: 7
Registered: ‎11-30-2009
Message 5 of 7 (236 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-07-2011 01:19 AM in reply to: hashim.mundol

Thx Hashim.

 

So from information found in the link you supplied it seems that the order in wich the various programs and packages could be an issue of solving my problems.

Will do some testing during the week-end by rearranging the license file.

 

 

Thanks again.

 

//Rune F

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 6 of 7 (233 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-07-2011 01:24 AM in reply to: runefingarsen

"If two licenses contain an identical feature code of the previous versions, the order of the feature within the license file, determines which license is issued first."

 

Yes, this could be an issue with new suite licenses. Since suites for these products didn't exist in the past, We had to add the older feature codes in the suite (due to 3 version support for subs. license)

 

Sorry for the trouble, I hope you are able to find an easy resolution.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
runefingarsen
Posts: 7
Registered: ‎11-30-2009
Message 7 of 7 (218 Views)

Re: Installation of Plant Design Suite 2012 on a machine which has Autocad 2011

10-08-2011 09:48 AM in reply to: hashim.mundol

Just a little rearranging of the license-file did the trick. Moved the licenseinfo for the Plant Design suite to the end of the file.

Reloaded the file and Voila!  That did solve our problems.:smileyvery-happy:

Thanks alot for the feedback.

 

 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.