Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 1 of 5 (365 Views)
Accepted Solution

How do I change which license server Autodesk point to?

365 Views, 4 Replies
03-14-2014 07:46 AM

I put in an old server name for the single license server. How do I change the server Autodesk looks for to the new one without reinstalling everything?

Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 2 of 5 (361 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 08:08 AM in reply to: jbrunelle

Nevermind this. I found it. A file called LICPATH.LIC in the Autodesk directory... just had to switch the name. Works now.

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,261
Registered: ‎10-12-2006
Message 3 of 5 (356 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 08:34 AM in reply to: jbrunelle

There's also an environment variable which can be set.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,865
Registered: ‎05-21-2003
Message 4 of 5 (339 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 01:27 PM in reply to: jbrunelle

These are the notes I keep on the subject:

 

License Manager (AdLM), it first reads the environment variable ADSKFLEX_LICENSE_FILE to determine where to look for its network license.

 

If the servers specified by ADSKFLEX_LICENSE_FILE are not available, or are out of licenses, the client reads the following subkey in the Windows® registry to determine where to look next:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\FLEXlm License Manager\ADSKFLEX_LICENSE_FILE

 

If no available licenses are found at the server specified in the registry subkey, or this registry subkey does not exist, the client reads the licpath.lic file located in the root install folder to determine where to find its network license. If no available licenses are found there, the License Finder dialog box is displayed.

 

Note: The registry key location may have changed in newer versions

 

Allen

 

Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 5 of 5 (336 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 01:38 PM in reply to: jbrunelle

dgorsman and Allen, thanks for the additional information. Your help is appreciated.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.