Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
123
New Member
123
Posts: 2
Registered: ‎09-19-2011
Message 1 of 3 (705 Views)

freshly installed and activated maya 2012 stops during startup

705 Views, 2 Replies
09-19-2011 01:32 AM

Hello,
i can't start my freshly installed maya 2012-x64 on my windows 7 (64bit) pc.
i get some error-messages (see below), then the startup stops:

// Error: Could not find attribute named "defaultRenderLayer.precompTemplate" //
// mental ray for Maya 2012 ...
// parsing D:/kBase/Edu-Programme/maya2012 edu/Maya2012/mentalray/include/surfaceSampler.mi
// loading D:/kBase/Edu-Programme/maya2012 edu/Maya2012/mentalray/lib/surfaceSampler.dll
// generating Maya nodes...
// Error: Plug-in, "compositingInterop.mll", was not found on MAYA_PLUG_IN_PATH.
// updateRendererUI; // Error: menu: Object 'mainRenderMenu' not found.
// updateRendererUI;
 Hope you can help me. 

Regards,

Andreas

Product Support
david.lau
Posts: 1,489
Registered: ‎06-18-2008
Message 2 of 3 (698 Views)

Re: freshly installed and activated maya 2012 stops during startup

09-19-2011 12:59 PM in reply to: 123

Can you reset your Maya preferences?  Just rename the 'prefs" folder in ~Documents\maya\2012* to "prefs-old".



David Lau
123
New Member
123
Posts: 2
Registered: ‎09-19-2011
Message 3 of 3 (691 Views)

Re: freshly installed and activated maya 2012 stops during startup

09-20-2011 02:55 AM in reply to: david.lau

Thanks for your reply. I did a preferences reset (renamed the folder). But with no change. Same error-messages, and after a new program-start a new pref folder is generated.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.