Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Valued Contributor
Dwane
Posts: 51
Registered: ‎06-15-2003
Message 1 of 7 (3,535 Views)

FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

3535 Views, 6 Replies
02-06-2006 06:35 AM
Does anyone know what causes this message? The client is getting this when she tries to perform an inquiry of usage. We've looked at the log and everything looks good. Tried shutting down, restarted service, rereead file, etc. All the path's look to be pointing in the correct locations as well. Users can work just fine, so the license is readable. This is for 2005.

Thanks,
Dwane
*glr
Message 2 of 7 (3,535 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

02-06-2006 06:39 AM in reply to: Dwane
Don't know if this will help?



wrote in message news:5078224@discussion.autodesk.com...
Does anyone know what causes this message? The client is getting this when
she tries to perform an inquiry of usage. We've looked at the log and
everything looks good. Tried shutting down, restarted service, rereead
file, etc. All the path's look to be pointing in the correct locations as
well. Users can work just fine, so the license is readable. This is for
2005.

Thanks,
Dwane
Valued Contributor
Dwane
Posts: 51
Registered: ‎06-15-2003
Message 3 of 7 (3,535 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

02-06-2006 06:52 AM in reply to: Dwane
The one thing with this list is that I do not have an error code like the one listed in the file ( (i.e. Error [1.5.-4]). Looking at the debug log or the error she gets from performing an inquiry, I do not see this type of error code.

Dwane
*Jason Birch
Message 4 of 7 (3,535 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

02-06-2006 08:43 PM in reply to: Dwane
Dwane wrote:
> Does anyone know what causes this message? The client is getting this when she tries to perform an inquiry of usage.

Using what application? In the lmtools GUI there's a checkbox to ignore
license path. I found that I needed to have that set to get valid
results from lmutil or lmtools. There is a corresponding registry key I
believe, but don't have the ability to check from home.

Jason
Valued Contributor
Dwane
Posts: 51
Registered: ‎06-15-2003
Message 5 of 7 (3,535 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

02-07-2006 06:37 AM in reply to: Dwane
Yes, she is using LMTools. Would you happen to know where that check box is located (which tab) ? I'm currently out of the office and don't have access to LMTools to look at it.

Thanks,
Dwane
*Jason Birch
Message 6 of 7 (3,535 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

02-07-2006 06:46 PM in reply to: Dwane
Dwane wrote:
> Yes, she is using LMTools. Would you happen to know where
> that check box is located (which tab) ? I'm currently out
> of the office and don't have access to LMTools to look at it.

It's on the first tab "Service/License File". The check box
is called "LMTOOLS ignores license file path environment variables".

Jason
Active Member
pcetnar
Posts: 7
Registered: ‎01-31-2007
Message 7 of 7 (3,100 Views)

Re: FLEXnet Licensing error:-1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

05-20-2011 11:58 AM in reply to: *Jason Birch

I just ran into this same problem with 2012 products (inventor factory design ultimate and vault pro).  Hitting that checkbox on the first tab for whatever reason got rid of my error and it's now reading my license file correctly.  Thanks for the tip.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.