Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Product Support
david.lau
Posts: 1,511
Registered: ‎06-18-2008
Message 1 of 17 (16,024 Views)
Accepted Solution

Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

16024 Views, 16 Replies
09-30-2010 07:48 AM

Using Windows 7 x64 and running AutoCAD 2010/2011, you will get the following error:

 

Unhandled Exception E0434F4D(e0434f4dh) at address 7c81EB33h

 

Please find the solution in the AutoCAD section:

 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2006/Exception-in-acmgd-dll-ARX-Command/td-p/1599600

 

Add "Read" and "Read and Execute" to the local group "Users" for the file:


"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\CONFIG\machine.config"



David Lau

To clarify, I had to change the file inside the Framework64 directory, not the Framework directory.

 

Path:  

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\CONFIG\machine.config

New Member
nathan
Posts: 1
Registered: ‎09-28-2010
Message 2 of 17 (16,021 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

09-30-2010 07:51 AM in reply to: david.lau

To clarify, I had to change the file inside the Framework64 directory, not the Framework directory.

 

Path:  

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\CONFIG\machine.config

New Member
crossley
Posts: 1
Registered: ‎06-15-2011
Message 3 of 17 (13,583 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

06-15-2011 04:51 AM in reply to: david.lau

I'm getting the same error on a user's Windows 7 64-bit laptop.  Trying to get support is like having a root canal.  I've had a support case open (06536905) since June 10 & have heard absolutely nothing from Autodesk.  For the price you have to pay for this product, you'd think they'd have a support team.  I've even sent several emails to Product Support, begging for a reply to my case.  The only response I got was priceless: Autodesk has upgraded our CRM system to Salesforce.com. As part of this upgrade, all open and recent Service Requests have been migrated to the new system. To update your issue, log into your online Autodesk portal and select the appropriate Case. All emails to this address will not be read by Autodesk.

 

I had to uninstall AutoCAD LT 2012 from the user's laptop and reinstall AutoCAD LT 2008, because (for some strange reason), he needed to complete a drawing.  Now, I have to wait for him to free up his laptop for a couple hours so that I can try again.

 

WORST SUPPORT TEAM EVER.

New Member
ITGuy2
Posts: 1
Registered: ‎07-12-2011
Message 4 of 17 (13,313 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

07-12-2011 09:42 AM in reply to: crossley

I also ran into this issue on a Windows 7 64-bit laptop.  The solution is relatively simple if you think about it. 

 

The original post was from back in 2008 and was referencing the .NET v2.0x folder.  With the 2012 version, it requires .NET 4.0.  So I went in and made the same permissions modification to the same files under the v4.0 folder instead. However, in my case, I was adding "domain users" permissions to the files.  Worked like a charm!

Product Support
david.lau
Posts: 1,511
Registered: ‎06-18-2008
Message 5 of 17 (13,129 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

08-04-2011 08:14 AM in reply to: ITGuy2

In a recent case, we had to add Users and Everyone full control to this file:

 

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Config\machine.config

 

Everything worked as expected.  The target computer was running Windows 7 x64.



David Lau
Contributor
TOOCH
Posts: 12
Registered: ‎11-01-2010
Message 6 of 17 (12,149 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

12-09-2011 01:12 AM in reply to: david.lau

The target computer in my case is running Windows 7 32-bit.

Should I change the permissions of this file then?

 

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Config\machine.config

 

Active Member
Coupee36
Posts: 7
Registered: ‎02-03-2012
Message 7 of 17 (11,220 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

03-26-2012 08:49 AM in reply to: david.lau

Hi, I am experiencing the same problem on a 64bit Win7 systems as well.  Though its a simple fix, but does anyone know how to avoid this problem prior to the installation, because my users are setup as domain users and its becoming a pain upgrading 10 workstations and having to change the file permission on each workstation, its just an addiiotonal step that ends up time consuming.

 

Thanks.

Mentor
deltacoolguy
Posts: 245
Registered: ‎12-28-2009
Message 8 of 17 (10,037 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

08-30-2012 08:16 PM in reply to: david.lau

david.lau wrote:

In a recent case, we had to add Users and Everyone full control to this file:

 

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Config\machine.config

 

Everything worked as expected.  The target computer was running Windows 7 x64.


Could I get a lay description how do do this?  Thanks.

 

Windows 7-64
8GB RAM
AutoCAD Civil 3D 2013
Product Support
david.lau
Posts: 1,511
Registered: ‎06-18-2008
Message 9 of 17 (10,025 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

08-31-2012 05:52 AM in reply to: david.lau
Mentor
deltacoolguy
Posts: 245
Registered: ‎12-28-2009
Message 10 of 17 (9,902 Views)

Re: Exception in acmgd.dll ARX Command - Unhandled Exception E0434F4D

09-16-2012 07:15 PM in reply to: david.lau

I wasn't sure *where* or *how* to make these changes/additions, but I think I figured that part out.  Right-click on these files listed and pick 'properties', correct?

 

Ok, so I did that, and it appears that "read" and "read & execute" are already seleted for all options.  My user name is also the primary administrator, and that one has "full control".  When I tried to change my user to add "full control" I get an error message and it will not allow me to make the change.

 

I even looked under 'properties' for C'/USERS, and those appear to have the same settings.

 

What am I missing?

Windows 7-64
8GB RAM
AutoCAD Civil 3D 2013
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.