Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
New Member
dbottomley
Posts: 1
Registered: ‎12-04-2010
Message 1 of 12 (2,078 Views)
Accepted Solution

Error Code -5.412.0

2078 Views, 11 Replies
12-04-2010 09:01 AM

I have 45 students running Inventor 2011. They have all been able to get their license from the license server when booting Inventor with no problems until yesterday. One student cannot launch Inventor on her computer - the error code and message " Error -5.412.0  A valid license could not be obtained by the network license manager" shows up every time.

Actions to date:

Reboot her computer - same

Reboot the license server - same

Had her log on and run Inventor from several other computers in the lab - She CAN do this. It is only on her assigned computer that she gets the error message.

Logging in as administrator, I CAN launch Inventor on her assigned computer.

Other students CAN launch Inventor for her computer.

Only she gets the error message on her assigned computer.

Any help greatly appreciated.

 

Windows XP

Autodesk Design Academy 2011

 

Thank You

David Bottomley

Southwestern HS

Hanover, IN

 

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 2 of 12 (2,050 Views)

Re: Error Code -5.412.0

12-06-2010 02:24 AM in reply to: dbottomley

Please try to delete the file cascadeinfo,cas

 

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS13894457

 

if this doesnt help, please try check antivirus/firewall etc.. locally. also if there is ipv6 enabled locally, please try to disable it.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
bjorn_fallqvist
Posts: 316
Registered: ‎03-24-2010
Message 3 of 12 (1,749 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 03:35 AM in reply to: hashim.mundol

I'm a bit late, but I'm having the same problem, and deleting the .cas file does not help. I've tried turning the firewall on and off, but it doesn't seem to help. The license file shows up correctly in lmgtools, and Autodesk Algor works fine but I can't get Inventor Professional to acquire a license.

 

Any suggestions?

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 4 of 12 (1,741 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:15 AM in reply to: bjorn_fallqvist

Did it work before ?

usually this error means this particular feature license is not available on the server

 

you can get verbose log to figure out the request from client

 

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS1065188

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
bjorn_fallqvist
Posts: 316
Registered: ‎03-24-2010
Message 5 of 12 (1,739 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:21 AM in reply to: hashim.mundol

Yes, it did. All I did was to install lmtools on another workstation, generate a new license file and re-install the product here instead.

 

I'll try this.

Distinguished Contributor
bjorn_fallqvist
Posts: 316
Registered: ‎03-24-2010
Message 6 of 12 (1,737 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:25 AM in reply to: bjorn_fallqvist

Hi,

 

What it says is this:

 

"Flexnet licensing error: License server system does not support this feature.

Feature [featurename]

 

Flexnet licensing error: 18,147"

 

When I close it, another one appears with a new feature name, all associated with Inventor Professional.

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 7 of 12 (1,735 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:27 AM in reply to: bjorn_fallqvist

Please check your license file here to verify those feature codes, coming up in the error

if you dont have it, please get a new one.

 

http://licenseparser.com/

 

you could also see it in License server status (might not look as nice as the link above)

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
bjorn_fallqvist
Posts: 316
Registered: ‎03-24-2010
Message 8 of 12 (1,732 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:37 AM in reply to: hashim.mundol

Ok, this is what it says:

 

 

4Subscription Package: Autodesk Algor Simulation Professional85526ASPRO_F 31-Jan-2011permanent
 Autodesk Algor Simulation Professional 201185593ASPRO_2011_0F 
 
85508ASPRO_2010_0F 
1Subscription Package: Autodesk Algor Simulation MES85525ASMES_F
31-Jan-2011permanent
 Autodesk Algor Simulation MES 201185592ASMES_2011_0F 
 
85507ASMES_2010_0F 
6Subscription Package: Inventor Professional64800INVPRO_F
31-Jan-2011permanent
 AutoCAD Inventor Professional Suite 201185567INVPRO_2011_0F 
 AutoCAD Inventor Professional Suite 201070500INVPRO_2010_0F 
 Autodesk Inventor Professional 200959600INVPRO_2009_0F 
 Inventor Professional 200855300INVPRO_2008_0F 

 

It seems that Inventor decided to startk working, but I still get an error message for "85573INVBUN", "85635FSDPRM_20110_F", "85569INVPRO_2011_0F", "85571INVPROSIM_2011_0F", "85575INVMFG_2011_0F" when starting it.

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 9 of 12 (1,730 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 04:40 AM in reply to: bjorn_fallqvist

if you remove the diagnostics variable, errors should go away; its just showing the cascading order.

 

Did you do anything to fix the issue ?

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
bjorn_fallqvist
Posts: 316
Registered: ‎03-24-2010
Message 10 of 12 (1,711 Views)

Re: Error Code -5.412.0

01-31-2011 08:17 AM in reply to: dbottomley

I regenerated the license file. This time, I just pasted the entire text information that I was given into the .lic file instead of only appending the INCREMENT sections (it said to do so on the site). For some reason, this helped.

 

Thanks.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.