Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,458
Registered: ‎05-21-2010
Message 1 of 10 (9,923 Views)

Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

9923 Views, 9 Replies
10-07-2010 12:36 AM

Recently we had reported issues regarding uninstalling Maya 2011 on 64 bit OS.

Following Error was shown during the Uninstall Process.

 

Error 1606.Could not access network location bin

One Work around is to use the following msiexec command

 

 

msiexec /qb /X {887CB4A1-5DB4-4924-A2C6-CDCB72376CC7} INSTALLDIR=”xxxxxxxxx”

 (replace the xxxxxxxxx with the path where Maya 2011 is installed)

 

 Important parameter for the work around is INSTALLDIR=”xxxxxxxxx”

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
Foobartender
Posts: 6
Registered: ‎07-14-2010
Message 2 of 10 (9,745 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-08-2010 07:54 AM in reply to: hashim.mundol

That workaround doesn't work for me.

 

In ran

msiexec /qb /X{02C4BEE3-863A-41CD-8EDB-D90B04795509} INSTALLDIR="C:\Program Files\Autodesk\Maya2011"

and got the same error.

The GUID is for x64 SP1 Subscription Advantage Pack which was installed from a deployment created by the installer.

 

I first noticed this bug with Hotfix 2, the initial release worked fine. I didn't try Hotfix 1. So it's a regression that came with Hotfix 1 or 2. I already filed a bug report about it about 3 month ago. Please fix it. Being unable to uninstall Maya would hinder deploying the next update, so I haven't deployed any Hotfixes/SP1 yet, but totally would like to.

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,458
Registered: ‎05-21-2010
Message 3 of 10 (9,698 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-10-2010 05:20 AM in reply to: Foobartender

Please try INSTALLDIR="C:\Program Files\Autodesk\Maya2011\"

note:the trailing \

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
Foobartender
Posts: 6
Registered: ‎07-14-2010
Message 4 of 10 (9,695 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-10-2010 05:35 AM in reply to: hashim.mundol

I tried ...\Maya2011 and ...\Maya2011\bin with and without trailing backslash. Did not work.

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,458
Registered: ‎05-21-2010
Message 5 of 10 (9,688 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-10-2010 06:37 AM in reply to: Foobartender

Try to run the Maya2011.msi from the deployment image folder.

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
Foobartender
Posts: 6
Registered: ‎07-14-2010
Message 6 of 10 (9,650 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-12-2010 05:37 AM in reply to: hashim.mundol

Running msiexec /x \\path\to\Maya2011.msi produces the same error, also with INSTALLDIR parameter.

Just running the MSI interactively and choosing remove works. However, I'm not so keen on doing that with 80 workstations, so that doesn't solve my problem.

 

I've had log files created of the uninstallation attempts and will take a look at them when I find some time. Maybe I can find an important property that isn't set in unattended mode.

New Member
rabbs_79
Posts: 1
Registered: ‎11-12-2010
Message 7 of 10 (9,631 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-12-2010 10:48 PM in reply to: hashim.mundol

Try the following instead:-

 

msiexec /qb /X {887CB4A1-5DB4-4924-A2C6-CDCB72376CC7} ARPINSTALLLOCATION=”xxxxxxxxx”

 

A custom action that runs only during uninstall sets INSTALLDIR to the value of ARPINSTALLLOCATION, which is blank during uninstall.  So while you can set the INSTALLDIR property on the command line, it is overwritten with the value of ARPINSTALLLOCATION before it can be used.

Active Member
Foobartender
Posts: 6
Registered: ‎07-14-2010
Message 8 of 10 (9,530 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

11-18-2010 09:08 AM in reply to: rabbs_79

Great, that works. Thank you very much.

New Member
vickytronz
Posts: 2
Registered: ‎03-07-2011
Message 9 of 10 (8,665 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

03-07-2011 04:04 AM in reply to: hashim.mundol

hi sir,

can u please explain a bit basic,

how to run msiexec command.

 

and this issue occured when there was a power failure when installing autdesk maya 2011.

the next time i tried, this issue occured. im in a situation not able to format my os. so plz help me solve '

this problem

 

thanks :smileyhappy:

Contributor
fredquach
Posts: 11
Registered: ‎12-08-2012
Message 10 of 10 (2,761 Views)

Re: Error 1606.Could not access network location bin maya 2011 64bit Uninstall

01-26-2013 12:20 AM in reply to: hashim.mundol

I have a similar error 1606 message while trying to install Autodesk Entertainment Creative suite for The Window side installation via Mac Boot Camp. The Mac side's installation has no problem. A search online seems to suggest problem with the registry. I reinstall Windows 7 just to make sure I start with a clean OS and still got the same error message. Another the solution suggested is to disconnect the internet, which seems to take care of this error message, but I end up with "not enough space" issue. the partition I made for the Window has 138-GB. I then try to test out on a different PC only machine, I got exactly the same thing.

 

Fred

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.