Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Member
BYTK
Posts: 4
Registered: ‎12-26-2012
Message 1 of 3 (439 Views)

Error 15.10.10061 on FlexLM 11.10

439 Views, 2 Replies
06-28-2013 11:37 PM

Hello, I recently installed the network license server on FlexLM. At the 4 machines with Windows 7 x64 I successfully activated, but with 2 computers I have a problem. I get an error 15.10.10061. I've already turned off the firewall, turn off IPv6 but that does not help. I have 6 pieces of license. Please help. thank you 

Product Support
aaronhai
Posts: 248
Registered: ‎03-25-2010
Message 2 of 3 (423 Views)

Re: Error 15.10.10061 on FlexLM 11.10

07-02-2013 05:06 AM in reply to: BYTK

Hi BYTK,

 

Assuming the license manager is up and running properly, please perform a Telnet session from client to the license server port 2080 to determine client-to-server connectivity is good.

 

- Go to command prompt (eg. C:\)
- Type ìtelnet servername 2080î (without quotes and servername is the License Server name)
- Hit <Enter>
- If you get a blank screen, it means the connection to License Server is good
- But if you encounter error messages, it means the connection to License Server Port 2080 is blocked, probably by Firewall. Please contact IT officers to open and allow connection to Port 2080.

 

If Port connection is good, please do the following.

 

A) Remove the following:

1. The licpath.lic file typically residing in the product folder (eg. C:\Pragram Files\AutoCAD 2013).
2. The Registry Key string "ADSKFLEX_LICENSE_FILE" from "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\FLEXlm License Manager"

B) Add or Ensure the License Server Name in System Environment Variable. Refer to link below.
- http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS1065268
- http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS71384

 

Re-start product and see if issue persisted.

Thank you.



Aaron Hai
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,439
Registered: ‎01-14-2005
Message 3 of 3 (415 Views)

Re: Error 15.10.10061 on FlexLM 11.10

07-02-2013 09:28 AM in reply to: BYTK

This is most commonly an IPv6 issue.  You can verify with PING on the server hostname.  For more information about Network License Manager connectivity issues and IPv6, please see my discussion post here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Network-License-Error-1-5-15-and-IPv6/td-p/2982...

 

You can test the ports quicker with Internet Explorer.

 

http://servername:27000

http://servername:2080

 

You should get a jargon response.  If you get an error, then the ports are blocked. 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.