Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
thunt
Posts: 6
Registered: ‎07-13-2006
Message 1 of 8 (1,035 Views)
Accepted Solution

Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

1035 Views, 7 Replies
06-22-2011 08:44 AM

We have a networked copy of Civil 3D 2012 (on subscription) and were in the need for another license.  Since we had 5 networked licenses of regular AutoCAD we were told it would be better to upgrade one of those to Infrastructure Design Suite Premium 2012 as it contains Civil 3D 2012 as part of the suite.  So we did that.  

 

The issue that we're having is that computers that already had Civil 3D 2012 installed (pretty much all of our computers) still only use the one networked Civil 3D license even after installing Infrastructure Design Suite on those computer as well.  When we installed Infrastructure Design Suite 2012 on computers that didn't previously have any Autodesk products installed the Civil 3D on that computer used the Infrastructure Design Suite Civil 3D network license.  The license server appears to show that we have two licenses however it's not letting me open two Civil 3D's simultaneously.  Any ideas?  See below for our server status report.  

 

It appears to me that it's giving us two Civil 3D 2011, 2010, and 2009 licenses but only one 2012 license?  Or maybe I'm reading it wrong.

 

Thanks for any help.

 

-Tim

 

--------------------------------------------------------------

 

--------Status--------

Flexible License Manager status on Wed 6/15/2011 10:36
[Detecting lmgrd processes...]License server status: 27000@SERVER2    License file(s) on SERVER2: C:\Program Files\Autodesk Network License Manager\License\ACD2012enlicense.lic:
   SERVER2: license server UP v11.5
Vendor daemon status (on server2):
  adskflex: UP v11.5Feature usage info:
Users of 64300ACD_F:  (Total of 5 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of PLIST:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 64900CIV3D_F:  (Total of 1 license issued;  Total of 1 license in use)
  "64900CIV3D_F" v1.000, vendor: adskflex  floating license
    thunt thunt thunt (v1.000) (SERVER2/27000 118), start Wed 6/15 10:32
Users of 85812IDSP_F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85799IDSP_2012_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85536ACD_2011_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85601NAVSIM_2011_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85557MAP_2011_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85559TOPOBSCLNT_2011_0F85503MA:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85604CIV3D_2011_0F:  (Total of 2 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 71200ACD_2010_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 71500NAVSIM_2010_0F72500MAP_20:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 72800TOPOBSCLNT_2010_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 70000MAXDES_2010_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 73700CIV3D_2010_0F:  (Total of 2 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 57600ACD_2009_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 69000NAVSIM_2009_1F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 60200MAP_2009_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 60600TOPOBSCLNT_2009_0F612003D:  (Total of 1 license issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 59700CIV3D_2009_0F:  (Total of 2 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)
Users of 85830CIV3D_2012_0F:  (Total of 1 license issued;  Total of 1 license in use)
  "85830CIV3D_2012_0F" v1.000, vendor: adskflex  floating license
    thunt thunt thunt (v1.0) (SERVER2/27000 218), start Wed 6/15 10:32
Users of 85730ACD_2012_0F:  (Total of 5 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)

 

 

it appears this a bug autodesk has released the hotfix for it: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17253046&linkID=9240698

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,451
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 8 (1,032 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-22-2011 09:25 AM in reply to: thunt

i noticed your using an older flex lm 11.5 try upgrading to 11.9 which is the latest

Active Member
thunt
Posts: 6
Registered: ‎07-13-2006
Message 3 of 8 (1,030 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-22-2011 09:34 AM in reply to: DarrenP

odd.  I thought I did.  The LMTOOLS says version 11.9.0.0 build 87342 x64_n6 but the server status printout says v11.5.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,451
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 8 (1,028 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-22-2011 09:37 AM in reply to: thunt

use this website to read your license file to make sure its all correct: www.licenseparser.com

Active Member
thunt
Posts: 6
Registered: ‎07-13-2006
Message 5 of 8 (1,024 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-22-2011 10:07 AM in reply to: DarrenP

okay...I'm at 11.9 now.  Still no change in the way the licenses are distributed.  I checked the license file with that page you posted and I suppose it checks out fine.  It didn't report any errors that I can see.  Our vendor is looking into the problem as well but I thought I would try the discussion board as well.  What I just heard from them is that apparently Autodesk knows of an issue with Civil 3D not cascading properly through the licenses.  Awaiting a workaround.  I'll post here when I learn more in case someone else ends up having this problem.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,451
Registered: ‎09-13-2007
Message 6 of 8 (1,019 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-22-2011 11:53 AM in reply to: thunt

you may have to rearrange your license file by putting Civil 3d at the top then autocad then the suite

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,451
Registered: ‎09-13-2007
Message 7 of 8 (1,000 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-23-2011 01:44 PM in reply to: DarrenP

it appears this a bug autodesk has released the hotfix for it: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17253046&linkID=9240698

Active Member
thunt
Posts: 6
Registered: ‎07-13-2006
Message 8 of 8 (998 Views)

Re: Civil 3D 2012 and Infrastructure Design Suite 2012 licensing issue

06-23-2011 01:46 PM in reply to: DarrenP

hah...released today  :smileyhappy:  I'll see if it works....thanks for the link!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.