Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Contributor
kerthivasan
Posts: 25
Registered: ‎03-08-2011
Message 11 of 23 (1,746 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-11-2012 11:03 AM in reply to: mh

Thank you for the registry tip, sir.

 

I also had the same problem. After I changed the registry entry as you said, Autodesk Simuation CFD worked fine.

 

I was wondering, that how did you find such an intricate change !.

 

Anyway, thanks a lot for sharing your experience. It saved a lot of time for me.

New Member
200901136
Posts: 1
Registered: ‎05-11-2012
Message 12 of 23 (1,739 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-12-2012 10:30 AM in reply to: hmeent

@hmeent

 

Great solution, had the same problem!

New Member
robin.daems01
Posts: 1
Registered: ‎05-17-2012
Message 13 of 23 (1,705 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-19-2012 12:23 PM in reply to: kerthivasan

Hi guys I have exactly the same problem. Also the same error..

 

Only there's a difference. When I go to the Simulation CFD file with the Registry editor, I also have the folder 13.0 but only there are no files in it. Except for the default file.

 

I downloaded the program from the site of Autodesk for students. I have got a serial code and product key.

I installed the program, typed the key and serial code in..

 

But when I go to the students website of autodesk, it says that I haven't activated it yet. Quite strange if you ask me?

 

I have totally no clue.. What I know is that I need this program to work asap to do some research for my thesis.

Member
aadil.turey119
Posts: 3
Registered: ‎05-22-2012
Message 14 of 23 (1,667 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-23-2012 07:42 AM in reply to: kerthivasan

Hi Guys,

 

I am facing the Same Problem. Attached are the screenshots....

 

 

 When I try to start CFD 2013 (Student Edition), it pops out this message !

 

 

Cannot Initialize

 

 

 I tried to figure out Network License Manager, but I haven't got any license yet

 

 

LMTools.jpg

 

 

Tried to activate online but it asks for Product Request Code.....  (Which I don't know)

 

Product Request.jpg

 

 

Looking for ua help guys !

Thanks

 

 

Aadil 

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 15 of 23 (1,665 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-23-2012 09:00 AM in reply to: aadil.turey119

You either use the license manager *OR* you activate your product... not both.  If your product is stand-alone (or student version) then you need your serial number to activate.  If you have a commercial (or nfr) network seat, then you need to obtain your license file.

 

Make sure you have local admin rights and then manually start the ADLM service if it is not starting.

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
aadil.turey119
Posts: 3
Registered: ‎05-22-2012
Message 16 of 23 (1,649 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

05-24-2012 01:27 AM in reply to: TravisNave

Travis,

 

Thanks for your reply.

 

THe problem is that I cannot do either of them. Simply when I Click CFD Icon, it pops out message....

 

CANNOT INITIALIZE.......

 

Can you please let me know how to troubleshoot this. Thanks !

 

New Member
p11286865
Posts: 1
Registered: ‎06-09-2012
Message 17 of 23 (1,510 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

06-09-2012 02:10 PM in reply to: hmeent

worked for me too!!

I had to change from en-UK to en-US.

 

Product Support
apolo.vanderberg
Posts: 299
Registered: ‎08-31-2011
Message 18 of 23 (1,453 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

06-21-2012 07:25 AM in reply to: hmeent

Mohsen,

   Just as was posted above please check the Locale.

We have a Solution (posted here) that outlines how we can run in to this ADLM startup failure and a method of correcting it.

 

Let us know

Thanks

 

Apolo

New Member
guy.austern
Posts: 1
Registered: ‎06-23-2012
Message 19 of 23 (1,436 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

06-23-2012 04:08 PM in reply to: mh

Hi

i am also trying to install autodesk CFD with a student license

got as far as configuring my Flexera server, but im not sure i even have a license file

who should i turn  to?

the licpath i got with the cfd instalation is very small and says:

SERVER MnG-PC2 000000000000
USE_SERVER

 

(which is the name of my computer)

 

the error i get from the server status enquiry is:

 

--------
Status
--------
Flexible License Manager status on Sun 6/24/2012 00:02

[Detecting lmgrd processes...]
License server status: @MnG-PC2
    License file(s) on MnG-PC2: C:\Program Files\Autodesk Network License Manager\License\LICPATH.LIC:

lmgrd is not running: Cannot connect to license server system.
 The license server manager (lmgrd) has not been started yet,
 the wrong port@host or license file is being used, or the
 port or hostname in the license file has been changed.
Server name:   MnG-PC2
License path:  @MnG-PC2;
FLEXnet Licensing error:-15,570
For further information, refer to the FLEXnet Licensing documentation,
available at "www.flexerasoftware.com".

please help!!

 

thanks

 

guy

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 20 of 23 (1,424 Views)

Re: Cannot initialze License manager: ADLM: startup failed

06-25-2012 07:37 AM in reply to: guy.austern

The LICPATH.LIC file is not a license.  It is a pointer to the license manager.  Since you have a student copy, are you sure that it isn't a stand-alone activation?  You may need to reinstall.

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.