Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 1 of 10
Accepted Solution

AutoCAD LT 2012 - installation error

1135 Views, 9 Replies
12-06-2012 05:54 AM

Hello!

I get the attached error when installing autocad LT 2012. (just after running setup.exe)

 

(in norwegain it says: "The system cannot open the device or file specified..")

 

I'm using the original DVD and I have tried this on several PC's but get the same error. 

 

The strange thing is that I installed from this dvd a year ago, and it worked..

 

any help is appreciated!

I found the solution - Ran the install in safe mode as admin, and ran this tool to get the Windows Installer service going: http://www.technibble.com/safemsi-exe-start-windows-installer-service-in-safe-mode/

 

Product Support
252 Posts
21 Kudos
Registered: ‎03-25-2010
Post 2 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

12-07-2012 12:52 AM in reply to: eirikh

Hi eirikh,

 

Welcome to Autodesk Discussion Groups.

Please see if it is due to the issues described in this Autodesk blogpost and Forum.

 

Thank you.



Aaron Hai
Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 3 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-14-2013 05:44 AM in reply to: aaronhai

sorry for late reply to this. No, it doesnt work. Drive is not encrypted. Different media tried to no use. Will check if ordering USB media helps.

Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 4 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:12 AM in reply to: eirikh

Download media tried. I get the same error!

Customer Service
137 Posts
13 Kudos
Registered: ‎03-14-2011
Post 5 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:52 AM in reply to: eirikh

Hi Erik,

 

Did you already order the media of your product or do you need some help ?

 

 



Celine Manca
Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 6 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:57 AM in reply to: celine.manca

Ordered new media (DVD) and downloaded media as well. Both give me the error described above.

(tried it on several domain Windows7 x64 pc's)

Product Support
1,458 Posts
52 Kudos
Registered: ‎05-21-2010
Post 7 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 06:37 AM in reply to: eirikh

Please try to install the software in diagnostics mode as described here.

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

 

 

If it fails, Please try to run this utility from Microsoft to clean the windows installer.

http://support.microsoft.com/kb/2438651

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 8 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-17-2013 06:10 AM in reply to: hashim.mundol

Please try to install the software in diagnostics mode as described here.

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

Running this in safe mode was no use, as it needs the windows installer service, which isnt avaliable in safe mode..or so it says.

 

 

If it fails, Please try to run this utility from Microsoft to clean the windows installer.

http://support.microsoft.com/kb/2438651

This one found no errors..and therefore did nothing.

Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-06-2012
Post 9 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-22-2013 05:43 AM in reply to: eirikh

I found the solution - Ran the install in safe mode as admin, and ran this tool to get the Windows Installer service going: http://www.technibble.com/safemsi-exe-start-windows-installer-service-in-safe-mode/

 

Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-02-2013
Post 10 of 10

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

09-02-2013 08:02 AM in reply to: eirikh

amigos un gran favor miren cuando instalo autocad Civil 3D 2013, justo casi al final de la instalacion despues deinstalar languaje pack  me sale un error que dice "placeholder" que pueddo ahcer porq me sale este error y como puedo subsanarlo estaria muy agradecido si me responden lo mas nates posible gracias

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post