Area :: Header
Autodesk University
The future of making things
Discussion Groups

Installation - Hardware - OS

Reply
Distinguished Contributor
rooftopEd
Posts: 135
Registered: ‎02-15-2012

Batch render crashes with Windows error report

904 Views, 6 Replies
04-06-2011 03:21 AM
Hi,

I haven't had to batch render a scene for a few months, but this week mayabatch.exe keeps crashes with a windows error report. All renderers crash in the same way. Ultimately, I want to render with software renderer as there's particles involved. The details are below:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: mayabatch.exe
Application Version: 2010.9.10.608
Application Timestamp: 4c8a180a
Fault Module Name: FOUNDATION.dll
Fault Module Version: 2010.9.10.608
Fault Module Timestamp: 4c8a0c7b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000000000032280
OS Version: 6.0.6002.2.2.0.256.6
Locale ID: 7177
Additional Information 1: e974
Additional Information 2: b772ac967ef9e6f2e4b339f72a2d9df2
Additional Information 3: 4fc2
Additional Information 4: 9c526984d85c163cdeca226787bc0f65


Don't know if FOUNDATION.dll is the actual problem. I've copied over my co-workers dll, but that didn't help. I've uninstalled and re-installed Maya too. So now, I'm here...

Since my last batch known successful batch render, I've install a Gefore 9800GT - so I'm not sure if that's where the problem lies. The Maya render log seems to have a lot of "gl* not found (error 6). The renderlog for the last crash is below:

4/6/2011

Starting "C:\Program Files\Autodesk\Maya 2011 Subscription Advantage Pack\bin\mayabatch.exe"
mental ray for Maya 2011
mental ray: version 3.8.1.33, Aug 20 2010, revision 124793
InitGLFunctionPointers
glActiveTexture not found (error 6)
glAttachShader not found (error 6)
glCompileShader not found (error 6)
glDetachShader not found (error 6)
glDeleteShader not found (error 6)
glCreateShader not found (error 6)
glShaderSource not found (error 6)
glGetShaderiv not found (error 6)
glGetShaderInfoLog not found (error 6)
glDeleteProgram not found (error 6)
glCreateProgram not found (error 6)
glLinkProgram not found (error 6)
glUseProgram not found (error 6)
glGetProgramiv not found (error 6)
glValidateProgram not found (error 6)
glGetProgramInfoLog not found (error 6)
glGetUniformLocation not found (error 6)
glUniform3f not found (error 6)
glUniform1f not found (error 6)
glUniform1i not found (error 6)
glVertexAttrib1f not found (error 6)
glVertexAttribPointer not found (error 6)
glEnableVertexAttribArray not found (error 6)
glWindowPos2i not found (error 6)
glWindowPos3f not found (error 6)
glGetAttribLocation not found (error 6)
glGenFramebuffersEXT not found (error 6)
glGenFramebuffersEXT not found (error 6)
glDeleteFramebuffersEXT not found (error 6)
glBindFramebufferEXT not found (error 6)
glCheckFramebufferStatusEXT not found (error 6)
glGetFramebufferAttachmentParameterivEXT not found (error 6)
glFramebufferTexture2DEXT not found (error 6)
glFramebufferRenderbufferEXT not found (error 6)
glGenRenderbuffersEXT not found (error 6)
glDeleteRenderbuffersEXT not found (error 6)
glBindRenderbufferEXT not found (error 6)
glRenderbufferStorageEXT not found (error 6)
glGetRenderbufferParameterivEXT not found (error 6)
glIsRenderbufferEXT not found (error 6)
glBlitFramebufferEXT not found (error 6)
InitGLFunctionPointers - OK
GL_VERSION (null)
GL_RENDERER (null)
// Maya exited with status -1073741819

I'm going to try run the onboard graphics after lunch to see if that makes a difference. Then going to try updating or downgrading my graphics card driver.

If anyone else has had similar issues or knows what's going on, any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Ed

Tried switching to onboard graphics card and had the same problemso assuming changing nVidia drivers won't make a difference.
Please use plain text.
Member
renault
Posts: 4
Registered: ‎10-06-2005

Re: Batch render crashes with Windows error report

04-10-2011 01:29 PM in reply to: rooftopEd
Hi

Got the same problem, excepting it crash maya once lauched
I am on win64 and gtx460 with latest drivers
Seems to be a graphic problem related to foundation.dll
when running Maya -prompt and working without GUI it works.
Please use plain text.
Distinguished Contributor
rooftopEd
Posts: 135
Registered: ‎02-15-2012

Re: Batch render crashes with Windows error report

04-13-2011 12:14 AM in reply to: renault
Hi, could you please elaborate on the "Maya -prompt". I've tried doing a command line render through a .bat file, but it still crashes. I'm running Vista64.
Please use plain text.
Distinguished Contributor
rooftopEd
Posts: 135
Registered: ‎02-15-2012

Re: Batch render crashes with Windows error report

04-19-2011 12:55 AM in reply to: rooftopEd
Hi All,

So I renamed my preferences folder and used Maya's default preference folder. Batch render now works! Just a case of figuring out which script is causing the problem.

Kind regards,
Please use plain text.
Member
renault
Posts: 4
Registered: ‎10-06-2005

Re: Batch render crashes with Windows error report

04-30-2011 10:17 AM in reply to: rooftopEd
I found a fix.

I removed all the env variable set manually into windows env for MAYA_SCRIPT_PATH and MR_ROOT, then it works.
I probably got something wrong into my old .mel scripts making a crash, or something into the MR_ROOT variable set for mr standalone.
Now it works.
Please use plain text.
Contributor
iskon
Posts: 19
Registered: ‎08-24-2006

Re: Batch render crashes with Windows error report

10-27-2012 12:42 PM in reply to: rooftopEd
I have same problem like you rooftop.
I can't render animation, BatchRender keeps crashing... I have last drivers installed, also.
Please use plain text.
Contributor
iskon
Posts: 19
Registered: ‎08-24-2006

Re: Batch render crashes with Windows error report

10-31-2012 11:49 AM in reply to: rooftopEd
It seems that after deleting 'prefs' folder as suggested by rooftop all is working like it should.
Please use plain text.