InfraWorks General Discussion

InfraWorks General Discussion

Reply
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,858
Registered: ‎04-27-2005
Message 1 of 8 (491 Views)

Road from Shapefile as Bridge

491 Views, 7 Replies
07-11-2012 08:17 AM

Hello all,

 

I'm bringing in a shape file consisting of roads. I already have an image and a DEM file in my model. What I would like to do is have the roads that cross the river be displayed as bridges but when I change the style from whatever it was on import to bridge, it still follows the elevations of the surface. If I delete it and draw it as a bridge, it looks like a bridge. Is there any way to accomplish what I'm looking for? I really don't want to delete it because I lose all the data associated with that piece of road.

 

Here's an image of what I have: http://screencast.com/t/J6bRrZzZ 

 

Here's what I want (without deleting and redrawing like I did to get this): http://screencast.com/t/eNODH1C0p 

 

Thanks,

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
Product Support
NateMoore
Posts: 100
Registered: ‎04-25-2008
Message 2 of 8 (475 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-18-2012 08:22 AM in reply to: BrianHailey

Did you already split the feature so that the bridge is broken out from the rest of the road?  Once you do that, you can drag it vertically, and it will stop following the elevation below, but it will create a smart connection to the road that it was part of.



Nate Moore, GISP
Geospatial Premium Support Specialist
Global Services
Autodesk, Sarl
Employee
tstanev
Posts: 15
Registered: ‎10-17-2007
Message 3 of 8 (460 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-23-2012 01:33 PM in reply to: BrianHailey

From the style panel, pick and drag the Bridge road style and drop it onto the road which you want to become a bridge.

Contributor
TimSR
Posts: 20
Registered: ‎07-21-2012
Message 4 of 8 (452 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-24-2012 09:16 AM in reply to: BrianHailey

Brian,

Being the power user you are, you probably already know you can get all kinds of free 3d bridges from places like TurboSquid or even Google Sketchup and convert them to a format AIM can read. Even though Turbosquid is a pay site, there are quite a few free ones to download that are high quality.

Tim

 

*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,858
Registered: ‎04-27-2005
Message 5 of 8 (442 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-28-2012 03:58 PM in reply to: tstanev

tstanev wrote:

From the style panel, pick and drag the Bridge road style and drop it onto the road which you want to become a bridge.


I did that. The problem is that the bridge now follows along the ground (goes down to the river and then back up again). I'll look into some other option such as downloading something from the sketchup warehouse.

 

Thanks for all the suggestions everyone!

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
Employee
tstanev
Posts: 15
Registered: ‎10-17-2007
Message 6 of 8 (432 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-30-2012 07:43 AM in reply to: BrianHailey

You can select the bridge and raise the vertices of the polyline using the light blue cone grip. Or you can raise the whole section by dragging the Z part of the triad grip.

*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,858
Registered: ‎04-27-2005
Message 7 of 8 (428 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-30-2012 06:12 PM in reply to: tstanev

tstanev wrote:

You can select the bridge and raise the vertices of the polyline using the light blue cone grip. Or you can raise the whole section by dragging the Z part of the triad grip.


Which grip do I grab to raise the middle of the bridge? http://screencast.com/t/CltWcuRdYgs 

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
Employee
tstanev
Posts: 15
Registered: ‎10-17-2007
Message 8 of 8 (424 Views)

Re: Road from Shapefile as Bridge

07-30-2012 07:18 PM in reply to: BrianHailey

Hmmmm, it's strange that it's doing that with the bridge style. Either way, you can right click the red centerline in the middle of the selected bridge and use the Add Vertex option, which will then give you a vertex in the middle that you can drag up.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.