InfraWorks General Discussion

InfraWorks General Discussion

Reply
*Expert Elite*
4,049 Posts
343 Kudos
Registered: ‎08-01-2008
Post 1 of 19

Fences/Gates

501 Views, 18 Replies
02-26-2014 12:24 PM

There don't appear to be any objects to represent Stockproof fencing/post and rail fencing/gates etc - am I overlooking something

 

If not, how can I create these objects?

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Active Contributor
42 Posts
11 Kudos
Registered: ‎04-15-2013
Post 2 of 19

Re: Fences/Gates

02-27-2014 02:39 AM in reply to: neilyj
Either create custom barrier styles using proper materials representing the fence and use them to stylize barrier polyline features. Or create custom 3d model styles providing the 3d model applicable in a repetitive pattern/context and use these to stylize barrier features or use them for street style track decorations (to be placed along a track of a road feature automatically).
Active Contributor
48 Posts
1 Kudo
Registered: ‎08-23-2012
Post 3 of 19

Re: Fences/Gates

02-28-2014 04:06 AM in reply to: neilyj

Neilyj -

 

I found it odd as well that there wasnt a standard chainlink fence or really any fencing for that matter out of the box. Like Jutters said....i created a custom thin walled barrier and then applied a custom material to it with a jpeg that i downloaded that looked like chainlink fence. In the end it wasnt great, but it did the trick. It wasnt transparent either which would have been nice. Seems like you just have to work around it for now....

*Expert Elite*
1,397 Posts
169 Kudos
Registered: ‎09-05-2007
Post 4 of 19

Re: Fences/Gates

02-28-2014 04:20 AM in reply to: neilyj
I got a very detailed, tranparent chain link fence from 3D Warehouse.
If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
1,397 Posts
169 Kudos
Registered: ‎09-05-2007
Post 5 of 19

Re: Fences/Gates

02-28-2014 04:34 AM in reply to: neilyj
It is shown in the below video for my cousin's business...

https://www.youtube.com/watch?v=1edaL7KhIXs&feature=youtube_gdata_player
If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
4,049 Posts
343 Kudos
Registered: ‎08-01-2008
Post 6 of 19

Re: Fences/Gates

03-01-2014 01:44 AM in reply to: neilyj
I had a look at 3d warehouse: how do you go from the sketch up format to something usable in infraworks?
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Valued Contributor
56 Posts
9 Kudos
Registered: ‎09-09-2009
Post 7 of 19

Re: Fences/Gates

03-01-2014 01:49 AM in reply to: neilyj
SKP import is now natively supported within the latest release (R4 / InfraWorks 360). Collada DAE import was already supported
*Expert Elite*
1,397 Posts
169 Kudos
Registered: ‎09-05-2007
Post 8 of 19

Re: Fences/Gates

03-01-2014 05:51 AM in reply to: neilyj
If there is not a collada file available for downloand and you do not have R4, then download the free Sketchup version and export it from there as a collada.
If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
2,799 Posts
308 Kudos
Registered: ‎12-18-2002
Post 9 of 19

Re: Fences/Gates

03-02-2014 01:19 PM in reply to: TRogers

The other thing you can do is import the sketchup file into 3DS Max Design and then export to 3ds or Fbx. Those formats can be imported into the older versions of InfraWorks.

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Mentor
251 Posts
2 Kudos
Registered: ‎06-28-2010
Post 10 of 19

Re: Fences/Gates

08-18-2014 11:54 AM in reply to: TRogers
i downloaded a fence from 3d warehouse. I am still confused about how to get it into infraworks 2014. Can somebody explain, i'd appreciate it.
mkh
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!