InfraWorks General Discussion

InfraWorks General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
jmaeding
Posts: 981
Registered: ‎12-27-2006
Message 1 of 6 (401 Views)

any way to get elevation for point picked

401 Views, 5 Replies
01-23-2013 09:52 AM

We are constantly asking what elevation something is at, maybe a pad or mountain peak.

Is there a way to list an elevation for a point picked?

Maybe this is a tool I couild develop using AIM's API?

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,335
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 6 (396 Views)

Re: any way to get elevation for point picked

01-23-2013 10:51 AM in reply to: jmaeding

Use the Range Finder...

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

 

This will give you the elevation at a point that is picked on the screen...

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
jmaeding
Posts: 981
Registered: ‎12-27-2006
Message 3 of 6 (389 Views)

Re: any way to get elevation for point picked

01-23-2013 02:58 PM in reply to: TRogers

That tool is not making sense for me.

I pick a point above my surface, and it shoots a line to the surface from some altitude, maybe determined by my zoom factor.

I get altitudes way too small, like 20.1 ft.

It does not seem suited to getting surface elevations at all, any ideas what its doing?

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,335
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 6 (386 Views)

Re: any way to get elevation for point picked

01-23-2013 03:00 PM in reply to: jmaeding

That's really the only option that you have as far as I know.  Maybe next realease.  You can do a surface analysis, but I don't think that is what you're looking for.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
jmaeding
Posts: 981
Registered: ‎12-27-2006
Message 5 of 6 (381 Views)

Re: any way to get elevation for point picked

01-23-2013 04:46 PM in reply to: TRogers

thanks for trying, I need to look at the API as I have other tasks like placing 3d models at surface elevation...

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,335
Registered: ‎09-05-2007
Message 6 of 6 (373 Views)

Re: any way to get elevation for point picked

01-24-2013 06:06 AM in reply to: jmaeding

You can use the Interactive Placing option to do that, unless you want to put it at a said elevation.  If that's the case, you're out of luck again.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.