Infrastructure Map Server General Discussion

Infrastructure Map Server General Discussion

Reply
New Member
dwool
Posts: 2
Registered: ‎03-23-2007
Message 1 of 14 (493 Views)

Windows Server 2003 SP2

493 Views, 13 Replies
03-23-2007 10:53 AM
Mapguide 6.5 service will not start after installing SP2 on Server 2003 R1. I have checked the DCOM settings and they match another server without SP2.

Does anyone have any other ideas?

Thanks,
Dave
Active Member
ironmc43
Posts: 6
Registered: ‎03-23-2007
Message 2 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

03-23-2007 11:23 AM in reply to: dwool
Here's my post from the other forum:

Re: MG6.5 Server Not Running on Windows 2003 R2 SP1
I actually ran into this yesterday. I am now back up and running. Service pack 2 update the DCOMS and RPC.

You have to change the MapGuide Server Service to use the administrator name and password to connect. Then you have to go into Component Services and add Administrators to the security options on the DCOM Config for:

Launch And Activate
Access Permissions
Configuration Permissions

Now for RPC make sure the RPC is running in Services then you must manually start the RPC(Locator) service. I no longer seems to let mapguide start it automatically.

Hope this helps
New Member
dwool
Posts: 2
Registered: ‎03-23-2007
Message 3 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

03-23-2007 01:03 PM in reply to: dwool
It's still not working. I gave the domain administrator account permissions for the DCOM options and have the same account starting the MapGuide Service. The RPC locator service is set to manual startup, so I started it, then tried to restart MapGuide with no success. I re-booted the server, started the RPC locator service, tried to start MapGuide and it still didn't work.

Thanks for the post, I'll keep working on it.
*James Card
Message 4 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

03-23-2007 01:39 PM in reply to: dwool
On Fri, 23 Mar 2007 11:23:00 -0700, jmcnutt43 wrote:

> Here's my post from the other forum:
>
> Re: MG6.5 Server Not Running on Windows 2003 R2 SP1
> I actually ran into this yesterday. I am now back up and running.
> Service pack 2 update the DCOMS and RPC.
>
> You have to change the MapGuide Server Service to use the administrator
> name and password to connect. Then you have to go into Component
> Services and add Administrators to the security options on the DCOM
> Config for:
>
> Launch And Activate
> Access Permissions
> Configuration Permissions
>
> Now for RPC make sure the RPC is running in Services then you must
> manually start the RPC(Locator) service. I no longer seems to let
> mapguide start it automatically.

Thanks! This does resolve the problem here.

--
James Card
Active Member
ironmc43
Posts: 6
Registered: ‎03-23-2007
Message 5 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

03-23-2007 02:19 PM in reply to: dwool
hophead,

Make sure you change the login on the MapGuide Service from use system defualt to your Administrator. You may to set it to LOCALDOMAIN\ADMINISTRATOR or COMPUTERNAME\ADMINISTRATOR
then enter the password.
Contributor
samorim
Posts: 12
Registered: ‎09-24-2002
Message 6 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

03-26-2007 12:51 PM in reply to: dwool
Hi

I have this problem and in the DCOM/Config only add an user administrator in the "Launch And Activate", "Access Permissions" and "Configuration Permissions" not was enough. It didn't work. It was necessary add the IIS user too, the user IUSR_.

regards,
Distinguished Contributor
TimGIS
Posts: 145
Registered: ‎07-20-2003
Message 7 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

06-14-2007 07:30 AM in reply to: dwool
Hi All - I am running 2003 Standard Edition SP2 and the service is very flakey. The DCOM location settings are a bit different but I've changed them accordingly. The RPC has started and the MapGuide Service will not start. I've ran the service as administrator and local system.

Sometimes I can get the service to start by playing around with these settings but after a few days or a re-boot it will not start up again.

Is there any other information out there on this problem?
Active Member
jimmy.yu
Posts: 7
Registered: ‎03-28-2007
Message 8 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

06-17-2007 07:58 PM in reply to: dwool
Try the new MapGuide build. And this issue is fixed.
Distinguished Contributor
TimGIS
Posts: 145
Registered: ‎07-20-2003
Message 9 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

06-18-2007 05:45 AM in reply to: dwool
Thanks, but I am not sure what you mean by the new mapguide "build"? I am running SP1.
Active Member
jimmy.yu
Posts: 7
Registered: ‎03-28-2007
Message 10 of 14 (493 Views)

Re: Windows Server 2003 SP2

06-18-2007 06:34 PM in reply to: dwool
I mean MapGuide Server 6.5.6.13, but I'm not sure if the link to download the MG Sp1 is the updated.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.