Infrastructure Map Server General Discussion

Infrastructure Map Server General Discussion

Reply
Active Contributor
26 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-04-2008
Post 1 of 7
Accepted Solution

The feature class is invalid

1239 Views, 6 Replies
10-25-2012 12:38 AM

I have encountered a issue while creating a layer in AutoDesk Infrastructure Map Server 2012.

Error Message-

The feature class is invalid : Fields below are disabled until you select a valid class

 

Even, data connection tested okay.

Regards,
Anand

Hi Anand,

 

just three general suggestions:

 

1) check the AIMS log file (error log file) - does it contain any additional information?

2) do the tables with spatial geometry have proper oracle spatial meta data settings? (I suppose yes - but might be worth checking).

3) the oracle user account for logging in with in Studio when creating the data source - does it have access to the schema and it's tables?

 

Good luck,

Rob

 

Mentor
182 Posts
28 Kudos
Registered: ‎12-08-2011
Post 2 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 01:44 AM in reply to: TATA_JUNE2007

Hi Anand,

 

have you selected a feature class from the drop down menu?

Have you tried different feature classes from the drop down menu? Do you get the same result with each feature class?

 

In Data Connection editor (screenshot 1) you can preview the feature classes - have you tried that? What happened?

 

Rob

 

 

http://raumpatrouille3d.blogspot.ch/
Active Contributor
26 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-04-2008
Post 3 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 02:20 AM in reply to: Robert_Fritz

Rob,

There is nothing displayed in drop down menu!! Infect, as soon as I select the data-source it displayed the message that – The feature is invalid.

When I do “Join” or “Calculation” in Data Source windows itself, below message popup

“The current feature source has no feature classes, and cannot support joins.”

Regards,
Anand
Mentor
182 Posts
28 Kudos
Registered: ‎12-08-2011
Post 4 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 02:24 AM in reply to: TATA_JUNE2007

Hi Anand,

 

does the Oracle schema "GISLIVE" contain any spatial data at all?

If nothing is available in the drop down list and you get the message "The current feature source has no feature classes" than it looks like the the fdo provider doesn't find any tables/views with spatial data (sdo_geometry)

 

Rob

http://raumpatrouille3d.blogspot.ch/
Active Contributor
26 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-04-2008
Post 5 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 02:36 AM in reply to: Robert_Fritz

Rob,

Data is there, even I am doing edit/updates thru AutoDesk Map 3D 2012 without any issue. Also, please see the screen-shot of Oracle SQL Developer as well.

Regards,
Anand
Mentor
182 Posts
28 Kudos
Registered: ‎12-08-2011
Post 6 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 02:44 AM in reply to: TATA_JUNE2007

Hi Anand,

 

just three general suggestions:

 

1) check the AIMS log file (error log file) - does it contain any additional information?

2) do the tables with spatial geometry have proper oracle spatial meta data settings? (I suppose yes - but might be worth checking).

3) the oracle user account for logging in with in Studio when creating the data source - does it have access to the schema and it's tables?

 

Good luck,

Rob

 

http://raumpatrouille3d.blogspot.ch/
Active Contributor
26 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-04-2008
Post 7 of 7

Re: The feature class is invalid

10-25-2012 02:48 AM in reply to: Robert_Fritz

Thanks Mate,

 

I will do all these checks

Regards,
Anand
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!