Infrastructure Map Server General Discussion

Infrastructure Map Server General Discussion

Reply
Contributor
studio
Posts: 25
Registered: ‎08-10-2010
Message 1 of 7 (436 Views)

Problem to use the "javaviewersample" examples

436 Views, 6 Replies
11-16-2010 04:25 AM

I'm not able to use the tasks from the "javaviewersample" folder. I've added the line:


JkMount  /mapguide2008/javaviewersample/* worker1


to the end of my httpd.conf, and I move the file json.jar into the right folder (..\www\WEB-INF\lib), as the file "readme.txt" told me.I've also imported the package, so now I'm able to see the Sheboygan Layout on my browser (GoogleChrome and/or Firefox), but I cannot use the tasks, like: Query, Theme, FindAddress, etc.I receive this error:


An error occurred at line: 53 in the jsp file: /javaviewersample/query/querymain.jspThe method GetMessage() is undefined for the type MgException


I attach the WHOLE "javaviewersample" folder (because I don't remember where I take it, and it's small), in hope that someone can solve this problem.


I use MGE2011 on WinVista, bundled configuration with Java. But I have the same problem using MGOS version 2.2 on Win7, with Java too.
I precise that all the other samples (like "javasamples") work very well. I really don't know where can be the problem...


Thanks

Employee
dswilson
Posts: 729
Registered: ‎09-14-2006
Message 2 of 7 (428 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-16-2010 09:43 AM in reply to: studio

Unless there is a mistake in the documentation you are working with 2011 so the jkmount entry in your httpd.conf should also be 2011. You indicated 2008. Was this a typing mistake?

 

Regards,

Dave



Dave Wilson
SQA Analyst
AEC IM
Autodesk, Inc.

Contributor
studio
Posts: 25
Registered: ‎08-10-2010
Message 3 of 7 (419 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-17-2010 01:00 AM in reply to: studio

Ouch! sorry, I've posted here a wrong string (I've taken automatically from the file "readme.txt" joint at the folder "javaviewersample"), but I've written it with the right version of MGE on my httpd.conf.

So I fear that the problem of the "not working samples" is another...

Thanks!

Employee
dswilson
Posts: 729
Registered: ‎09-14-2006
Message 4 of 7 (415 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-17-2010 07:51 AM in reply to: studio

Glad that was just a copy and paste error. If you follow the installation guide that has the step by step instructions for the javaviewersample (this should be copied from your MGE 2011 cd as it may have been updated compared to prior years), it usually works first time.

 

Can you ensure you started with the latest version and walk through the install steps, it only takes about 15 min.

 

Thanks,

Dave



Dave Wilson
SQA Analyst
AEC IM
Autodesk, Inc.

Contributor
studio
Posts: 25
Registered: ‎08-10-2010
Message 5 of 7 (403 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-18-2010 02:42 AM in reply to: dswilson

I've done as the guide tell me. My problem is just on the "tasks" of the layout, I'm able to see the map, to pan and zoom in it, to work with layers inside. But when I try to use the "tasks" tools up in the task_pane I got always the error from the first post:

 

The method GetMessage() is undefined for the type MgException

 

I really don't understand how get around this problem...

Employee
dswilson
Posts: 729
Registered: ‎09-14-2006
Message 6 of 7 (399 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-18-2010 04:10 PM in reply to: studio

I'm sorry but my reference installation for validating this is down at the moment. I know there are actually 2 entries to be added to the httpd.conf file. Did you add both of them?

 

Dave



Dave Wilson
SQA Analyst
AEC IM
Autodesk, Inc.

Contributor
studio
Posts: 25
Registered: ‎08-10-2010
Message 7 of 7 (388 Views)

Re: Problem to use the "javaviewersample" examples

11-19-2010 06:39 AM in reply to: studio

I've just added 1 row to my httpd.conf file:

JkMount  /mapguide2008/javaviewersample/* worker1

 

For the moment, I've deleted the rows in with there was written "e.GetMessage()" and I put:

 

catch (MgException e)

{

out.println("<p><strong>Error:</strong> ");

out.println(e.GetDetails());

out.println("</p>");

}

 

Now it works!!

But why the system doesn't recognise the "e.GetMessage()" commands?

(and, anyway, it is important for me???)

 

Thanks!

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.