Infrastructure Map Server Developer

Infrastructure Map Server Developer

Reply
Member
grand_duck
Posts: 4
Registered: ‎08-17-2011
Message 1 of 4 (751 Views)

Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

751 Views, 3 Replies
08-17-2011 01:46 AM

Hi,

 

I received a stange error message, when i'm connecting to my site (running with Map Server 2012).

 

Error:

An exception occurred in DB component. DbEnv::smileysurprised:pen: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery.

Source:

OSGeo.MapGuide.MapGuideCommon.

 

Has someone already had this message ?

 

I don't know, what to do.

 

Best Regards.

Duck.

Contributor
migueaguilera
Posts: 19
Registered: ‎11-18-2009
Message 2 of 4 (719 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-03-2011 04:46 AM in reply to: grand_duck

Hi Duck,

 

I have a server exactly with the same problem. In my case, the error occurs in a call to CreateSession.

 

Did you find any solution?

 

 

Member
grand_duck
Posts: 4
Registered: ‎08-17-2011
Message 3 of 4 (709 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-04-2011 01:25 AM in reply to: migueaguilera

Hi,

 

I've received a information from Autodesk:

 

Another suggestion you can have a try is : increate the value of SessionRepositoriesLimit

 

Please refer to the AIMS2012 readme doc -> Other Updates and Enhancements ->  Updates in serverconfig.ini.

 

SessionRepositoriesConfig          = FilePerSession

SessionRepositoriesLimit           = 200

 

Above ones are default setting for AIMS2012. Once the number of sessions reaches the Upper Limit, you may encounter the Fatal Error below.

 

 

For the moment, I changed the filePerSession by SingleFile, it seems to work, in my log, since 1 day, i don't found any DB_RUNRECOVERY.

 

 

But now, I have an another problem, the size of the repositorie increases quickly  :smileyfrustrated:

In my repositories, folder site, I see  log.0000x  created every 2 or 4 minutes, and i don't know why ??

 

Any ideas ?

 

 

Contributor
migueaguilera
Posts: 19
Registered: ‎11-18-2009
Message 4 of 4 (705 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-04-2011 02:55 AM in reply to: grand_duck

Thx for the info Duck.

 

I am performing several tests on my server. I'll tell you if I have good news and solve the problem.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!