Infrastructure Map Server Developer

Infrastructure Map Server Developer

Reply
Member
grand_duck
Posts: 4
Registered: ‎08-17-2011
Message 1 of 4 (761 Views)

Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

761 Views, 3 Replies
08-17-2011 01:46 AM

Hi,

 

I received a stange error message, when i'm connecting to my site (running with Map Server 2012).

 

Error:

An exception occurred in DB component. DbEnv::smileysurprised:pen: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery.

Source:

OSGeo.MapGuide.MapGuideCommon.

 

Has someone already had this message ?

 

I don't know, what to do.

 

Best Regards.

Duck.

Contributor
migueaguilera
Posts: 19
Registered: ‎11-18-2009
Message 2 of 4 (729 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-03-2011 04:46 AM in reply to: grand_duck

Hi Duck,

 

I have a server exactly with the same problem. In my case, the error occurs in a call to CreateSession.

 

Did you find any solution?

 

 

Member
grand_duck
Posts: 4
Registered: ‎08-17-2011
Message 3 of 4 (719 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-04-2011 01:25 AM in reply to: migueaguilera

Hi,

 

I've received a information from Autodesk:

 

Another suggestion you can have a try is : increate the value of SessionRepositoriesLimit

 

Please refer to the AIMS2012 readme doc -> Other Updates and Enhancements ->  Updates in serverconfig.ini.

 

SessionRepositoriesConfig          = FilePerSession

SessionRepositoriesLimit           = 200

 

Above ones are default setting for AIMS2012. Once the number of sessions reaches the Upper Limit, you may encounter the Fatal Error below.

 

 

For the moment, I changed the filePerSession by SingleFile, it seems to work, in my log, since 1 day, i don't found any DB_RUNRECOVERY.

 

 

But now, I have an another problem, the size of the repositorie increases quickly  :smileyfrustrated:

In my repositories, folder site, I see  log.0000x  created every 2 or 4 minutes, and i don't know why ??

 

Any ideas ?

 

 

Contributor
migueaguilera
Posts: 19
Registered: ‎11-18-2009
Message 4 of 4 (715 Views)

Re: Error : DBEnv::open: DB_RUNRECOVERY

10-04-2011 02:55 AM in reply to: grand_duck

Thx for the info Duck.

 

I am performing several tests on my server. I'll tell you if I have good news and solve the problem.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.