Infrastructure Map Server General Discussion

Infrastructure Map Server General Discussion

Reply
Valued Contributor
pg002a
Posts: 58
Registered: ‎08-03-2010
Message 1 of 5 (642 Views)

Automation DWG load procedure in Studio

642 Views, 4 Replies
05-29-2012 01:14 AM

HI

 

I want to figure out is it possible to automate DWG load procedure using Studio so I dont need to do it manually every time DWG file have changed. Can anyone suggest how it possible to do.

Valued Mentor
gluckett
Posts: 391
Registered: ‎10-10-2003
Message 2 of 5 (617 Views)

Re: Automation DWG load procedure in Studio

06-14-2012 05:53 AM in reply to: pg002a

If you use AIMS 2013 you can directly connect to the DWG with an Alias and the FDO Provider for DWG, so when the file updates you are good to go.

 

Valued Contributor
pg002a
Posts: 58
Registered: ‎08-03-2010
Message 3 of 5 (612 Views)

Re: Automation DWG load procedure in Studio

06-15-2012 12:33 AM in reply to: pg002a

Yes but I noticed that when aims is running you can´t save edits directly to that DWG so if you wan´t make edits you have to first temporarily shut down aims. This same happens when you have made manually FDO connection to DWG. So basically this is limitation of DWG for example SDF can have multiple users.

Connectingto  DWG using FDO I need to manually add custom linetypes and symbols, but using DWG load preserves automatically all styles.

Valued Mentor
gluckett
Posts: 391
Registered: ‎10-10-2003
Message 4 of 5 (605 Views)

Re: Automation DWG load procedure in Studio

06-15-2012 06:01 PM in reply to: pg002a

Why not use a batch file to copy the DWGs at night:

 

In your batch file, stop AIMS, copy the files, and start AIMS

 

net stop InfrastructureMapServer2013

pushd \\mystorageserver\d$\DWGFILES\

copy *.dwg d:\AIMSDWGS\*.dwg

popd

net start InfrastructureMapServer2013

 

If you use Control Panel > Scheduled Tasks, you can call this batch file every evening to keep mapguide up to date.

 

As a side note, you can harvest all the rotations, blocks, block scale etc from the DWG and recreate them in AIMS, the hard part is loading the Symbols into AIMS ...

 

gordon

 

Contributor
andy62
Posts: 20
Registered: ‎10-29-2007
Message 5 of 5 (35 Views)

Re: Automation DWG load procedure in Studio

09-29-2014 01:01 AM in reply to: gluckett

Hi Gordon
can you please explain in detail the following lines?

pushd \\mystorageserver\d$\DWGFILES\

copy *.dwg d:\AIMSDWGS\*.dwg

popd

andy

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.