Hardware

Reply
Active Contributor
dmagnus
Posts: 41
Registered: ‎11-08-2007
Message 1 of 5 (604 Views)

AutoCAD C3D 2010 vs Dell Precision T5400 (Dell is up against the ropes)

604 Views, 4 Replies
08-14-2009 06:52 AM
Hello everyone!

Recently, our I.T. dept. installed AutoCAD C3D, AutoCAD Architecture 2010, and Map 3D 2010.
Our Workstations are Dell Precision T5400's which I know Dell retired this model.

Xenon X5450 (R) @ 3.00GHz
4GB of Ram @ 667MHz (ECC)
NVIDIA Quadro FX 4600 768MB

The build was done last year and it ran our AutoCAD 2008 versions really well.

When running 2010 CD3, the application flickers constantly and lags.
This is most noticeable when tool palettes are docked.
You can watch the tool palette bar flicker non-stop.

When working with two AutoCAD applications open and alone, there is a severe lag.
Recently one of the applications would shutdown. Other applications that have to run
at all the times are Zenworks, Mcafee, and Novell Client Trust.

Does anyone have an idea as to what could be the cause and how to solve this issue?

We want to take on Revit MEP 2010 but I don't feel to confident about this
Workstation handling that softare. I will gladly provide as much info as possible
if needed on our Workstations.

Thank you everyone for your help in this matter.

Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:52 AM

Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:54 AM Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:56 AM
*Gene Marz
Message 2 of 5 (604 Views)

Re: AutoCAD C3D 2010 vs Dell Precision T5400 (Dell is up against the ropes)

08-14-2009 09:17 AM in reply to: dmagnus
I have 4 t5400's here at work, running AutoCAD 2009/2010 MEP. We also have
Revit.
Our are configured with the Xeon E5420, 2.50 GHz processors, but 8GB or RAM,
and the dual nvidia Quadro FX 570, and dual monitors.
We haven't had any flickering problems.
Talk to Dell...sounds liek maybe your card is going bad.
Try a different cable too...sometimes they get a kink or something.

"dmagnus" wrote in message news:6237333@discussion.autodesk.com...
Hello everyone!

Recently, our I.T. dept. installed AutoCAD C3D, AutoCAD Architecture 2010,
and Map 3D 2010.
Our Workstations are Dell Precision T5400's which I know Dell retired this
model.

Xenon X5450 (R) @ 3.00GHz
4GB of Ram @ 667MHz (ECC)
NVIDIA Quadro FX 4600 768MB

The build was done last year and it ran our AutoCAD 2008 versions really
well.

When running 2010 CD3, the application flickers constantly and lags.
This is most noticeable when tool palettes are docked.
You can watch the tool palette bar flicker non-stop.

When working with two AutoCAD applications open and alone, there is a severe
lag.
Recently one of the applications would shutdown. Other applications that
have to run
at all the times are Zenworks, Mcafee, and Novell Client Trust.

Does anyone have an idea as to what could be the cause and how to solve this
issue?

We want to take on Revit MEP 2010 but I don't feel to confident about this
Workstation handling that softare. I will gladly provide as much info as
possible
if needed on our Workstations.

Thank you everyone for your help in this matter.

Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:52 AM

Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:54 AM

Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:56 AM
*Matt Stachoni
Message 3 of 5 (604 Views)

Re: AutoCAD C3D 2010 vs Dell Precision T5400 (Dell is up against the ropes)

08-14-2009 12:42 PM in reply to: dmagnus
Couple of ideas:

1. Make sure all of your Dell supplied drivers, esp the chipset, are up to date.
2. Make sure the firmware is up to date.
3. Get the latest Quadro video drivers from nVidia, not Dell.
4. In the display driver control panel, make sure Vertical Sync is forced off at
all times.


Matt
matt@stachoni.com

On Fri, 14 Aug 2009 13:57:13 +0000, dmagnus <> wrote:

>Hello everyone!
>
>Recently, our I.T. dept. installed AutoCAD C3D, AutoCAD Architecture 2010, and Map 3D 2010.
>Our Workstations are Dell Precision T5400's which I know Dell retired this model.
>
>Xenon X5450 (R) @ 3.00GHz
>4GB of Ram @ 667MHz (ECC)
>NVIDIA Quadro FX 4600 768MB
>
>The build was done last year and it ran our AutoCAD 2008 versions really well.
>
>When running 2010 CD3, the application flickers constantly and lags.
>This is most noticeable when tool palettes are docked.
>You can watch the tool palette bar flicker non-stop.
>
>When working with two AutoCAD applications open and alone, there is a severe lag.
>Recently one of the applications would shutdown. Other applications that have to run
>at all the times are Zenworks, Mcafee, and Novell Client Trust.
>
>Does anyone have an idea as to what could be the cause and how to solve this issue?
>
>We want to take on Revit MEP 2010 but I don't feel to confident about this
>Workstation handling that softare. I will gladly provide as much info as possible
>if needed on our Workstations.
>
>Thank you everyone for your help in this matter.
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:52 AM
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:54 AM
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:56 AM
*Joshua Tapp
Message 4 of 5 (604 Views)

Re: AutoCAD C3D 2010 vs Dell Precision T5400 (Dell is up against the ropes)

08-14-2009 12:58 PM in reply to: dmagnus
Uh, Matt, I count four ideas. That's "some", or maybe the higher end of
"few", but definitely is also a "handful". "Couple?" Nah.

;-)

--
Joshua Tapp

"Matt Stachoni" wrote in message
news:6237600@discussion.autodesk.com...
Couple of ideas:

1. Make sure all of your Dell supplied drivers, esp the chipset, are up to
date.
2. Make sure the firmware is up to date.
3. Get the latest Quadro video drivers from nVidia, not Dell.
4. In the display driver control panel, make sure Vertical Sync is forced
off at
all times.


Matt
matt@stachoni.com

On Fri, 14 Aug 2009 13:57:13 +0000, dmagnus <> wrote:

>Hello everyone!
>
>Recently, our I.T. dept. installed AutoCAD C3D, AutoCAD Architecture 2010,
>and Map 3D 2010.
>Our Workstations are Dell Precision T5400's which I know Dell retired this
>model.
>
>Xenon X5450 (R) @ 3.00GHz
>4GB of Ram @ 667MHz (ECC)
>NVIDIA Quadro FX 4600 768MB
>
>The build was done last year and it ran our AutoCAD 2008 versions really
>well.
>
>When running 2010 CD3, the application flickers constantly and lags.
>This is most noticeable when tool palettes are docked.
>You can watch the tool palette bar flicker non-stop.
>
>When working with two AutoCAD applications open and alone, there is a
>severe lag.
>Recently one of the applications would shutdown. Other applications that
>have to run
>at all the times are Zenworks, Mcafee, and Novell Client Trust.
>
>Does anyone have an idea as to what could be the cause and how to solve
>this issue?
>
>We want to take on Revit MEP 2010 but I don't feel to confident about this
>Workstation handling that softare. I will gladly provide as much info as
>possible
>if needed on our Workstations.
>
>Thank you everyone for your help in this matter.
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:52 AM
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:54 AM
>
>Edited by: dmagnus on Aug 14, 2009 9:56 AM
Active Contributor
dmagnus
Posts: 41
Registered: ‎11-08-2007
Message 5 of 5 (604 Views)

Re: AutoCAD C3D 2010 vs Dell Precision T5400 (Dell is up against the ropes)

08-17-2009 11:24 AM in reply to: dmagnus
You know, I discovered that the Nvidia Card has not been updated. Our I.T. dept. has blocked
users from receiving updates. Sighs...I have to check to see what updates are avail. for the chipset and firmware.

Thanks for the suggestion.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.