Dynamic Blocks

Dynamic Blocks

Reply
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2014
Post 1 of 9

Dynamic block attributes not updating constants

406 Views, 8 Replies
02-27-2014 07:01 AM

I have read through all the forum posts regarding Dynamic block attributes not updating, but I have not seen an answer to my question.

 

I use attext in Autocad LT 2014 to extract data from attributes in the drawing.    The block has 7 attributes, and 3 of 7 are constants.    If I insert blocks in the drawing and run the attext command, the data extracts without an issue.     However, if I make a change to any blocks already inserted into the drawing, then all the constant attribute values disappear in the attext report.     

 

The attached PDF expains the problem.    I have also included the block and attext template file.

 

Does anyone know why the constant attributes disappear after a block edit?

 

 

Valued Mentor
494 Posts
41 Kudos
Registered: ‎12-14-2010
Post 2 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

02-27-2014 07:23 AM in reply to: rickp

Tried running "Attsync" after you've made changes to the block?

Signature, sincerely... //Adam
AutoCad LT 2014
Give Kudos where credit is due, Mark "accepted as solution" if the post solved your question.
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2014
Post 3 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

02-27-2014 03:05 PM in reply to: AcadAdamLT

Yes I run attsyn after updating the block but it does not solve the problem

Valued Contributor
65 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-20-2012
Post 4 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

02-28-2014 03:49 AM in reply to: rickp

Hello

Could you post 2010 version dwg.

Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2014
Post 5 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

02-28-2014 10:50 AM in reply to: rickp

Posting version 2010 as requested

*Expert Elite*
8,204 Posts
370 Kudos
Registered: ‎04-10-2005
Post 6 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

02-28-2014 01:57 PM in reply to: rickp

After you change one and the ATTEXT no longer works run LIST and see if the Block is an anonymous name now and not the actual Block name.

SWAG.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2014
Post 7 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

03-02-2014 08:40 PM in reply to: Charles_Shade

I ran list command before and after the block edit.    Before the edit, the block only had a block name.    After the edit it still had the proper block name, but it also had an anonymouse name.   What does this mean?

*Expert Elite*
8,204 Posts
370 Kudos
Registered: ‎04-10-2005
Post 8 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

03-04-2014 07:49 AM in reply to: rickp

I am wondering if the anonymous name is what is crashing your extraction file and I don't know a solution right off for that.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Valued Contributor
65 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-20-2012
Post 9 of 9

Re: Dynamic block attributes not updating constants

03-05-2014 04:59 AM in reply to: Charles_Shade
make any change to the block and then reset it. now it will export correctly. Unfortunately takes out the "dynamic" from the dynamic block
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!