DWF

Reply
New Member
quadirmeeranshahib2744
Posts: 2
Registered: ‎05-31-2010
Message 1 of 9 (1,459 Views)

DWF from microstation using DWF writer - scale issues

1459 Views, 8 Replies
10-31-2010 03:06 AM

We created DWFs using DWF writer from Microstation V8i (both model & paper space). The DWF created is having scale issues once the units and scale are set. The difference in units read out is around 15-18% higher. Ex. a dimension of 1000mm on A1 size DWF with scale of 100 reads out to around 11-11.8mm instead of 10mm. Even the page size gets increased by the same ratio (935mm instead of 841mm).

 

Are we missing any settings here? We have gone thorugh the properties and couldn't find anything to fix this one.

 

Thanks

Quadir

Employee
dickyshu
Posts: 130
Registered: ‎08-05-2009
Message 2 of 9 (1,445 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

11-01-2010 07:06 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Hi Quadir,

 

Thank you for letting us know your issue.

Could you please confirm the problem you encountered is on 32bit platform or 64bit platform?

 

Regards,

-Dicky

 

Dicky Shu

SQA Engineer 

DWF Writer Customer Support

Autodesk



Dicky Shu
SQA Engineer
PSEB-GE-ACRD PSEB
Autodesk, Inc.

New Member
quadirmeeranshahib2744
Posts: 2
Registered: ‎05-31-2010
Message 3 of 9 (1,441 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

11-01-2010 08:47 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Hi Dicky,

 

Thanks a lot.

 

We ae using Windows XP SP3.

 

Regards

 

Quadir

Employee
dickyshu
Posts: 130
Registered: ‎08-05-2009
Message 4 of 9 (1,438 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

11-01-2010 09:31 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Hi,

 

Thank you for reporting this problem.

This is a legacy issue and we already have a defect for it.

Development team will keep it on track and resolve it in the future release.

 

Regards,

-Dicky

 

Dicky Shu

SQA Engineer 

DWF Writer Customer Support

Autodesk



Dicky Shu
SQA Engineer
PSEB-GE-ACRD PSEB
Autodesk, Inc.

Active Member
plesseym
Posts: 10
Registered: ‎07-07-2010
Message 5 of 9 (1,156 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

02-08-2011 10:30 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Dicky Shu,

 

I just wanted to know the status of this issue. Is still under development or has it already been resolved in any new build of DWF writer.

 

Thank you.

 

Employee
dickyshu
Posts: 130
Registered: ‎08-05-2009
Message 6 of 9 (1,074 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

02-20-2011 10:28 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Hi,

 

Sorry for the late reply.

I am afraid there is no certain information about new build of 32bit DWF Writer, we will let you know if we got some updates.

 

Thank you,

-Dicky



Dicky Shu
SQA Engineer
PSEB-GE-ACRD PSEB
Autodesk, Inc.

Member
fred.griffin
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2010
Message 7 of 9 (890 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

06-15-2011 01:38 PM in reply to: quadirmeeranshahib2744

I have a consultant trying to submit a DWF plan set for review and is having difficulties.  He is using Microstation V8i on a 64-bit machine and when he tries to plot to DWF Writer the lettering(font) are scattered throughout the page.  Is there a fix for this?

Employee
dickyshu
Posts: 130
Registered: ‎08-05-2009
Message 8 of 9 (888 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

06-15-2011 07:02 PM in reply to: fred.griffin

Hi Fred,

 

As far as I know, I am afraid the answer is NO.

 

I guess this may not be a 64bit unique issue, it would also happen on 32bit platform.

Please correct me if I am wrong.

 

Thanks,

-Dicky

 

 

 



Dicky Shu
SQA Engineer
PSEB-GE-ACRD PSEB
Autodesk, Inc.

Member
fred.griffin
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2010
Message 9 of 9 (881 Views)

Re: DWF from microstation using DWF writer - scale issues

06-16-2011 08:03 AM in reply to: quadirmeeranshahib2744

Dicky,

 

This issue is on a 64-bit platform, we haven't heard of this occuring with our consultants using 32-bit platforms.

 

Thanks,

 

Fred

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.