Design Review

Reply
Distinguished Contributor
kstate92
Posts: 906
Registered: ‎05-09-2005
Message 1 of 4 (841 Views)

VB6 Focus Issue with Viewer Control

841 Views, 3 Replies
10-14-2010 06:43 AM

I am using the CExpressViewerControl (ExpressViewerDll 1.0 Type Library, located at ...\DWF Common\AdView.dll) on a form in a Visual Basic 6 project to display a tif file according to a user-entered file number.  I have an explicit line to return the program focus back to the user-entry text box so they may enter another file number.  But after diplaying the requested tif file, this viewer control ignores the focus command, forcing the user to click in the text box with the mouse pointer to enter in another number.  I also use a TrueView control to display dwg files in the same project.  When displaying a dwg file, the program functions as expected, returning focus to the text box, so the problem seems to lie in the ADR control.

I'm using VB6 SP6, Design Review 2001, DWG True View 2010, and XP SP3 32-bit.

KState92
Inventor Professional 2014 64 SP2
Windows 7 Pro 64 bit - SP1
Xeon E5-1620
16 GB Ram
Quadro 4000
Employee
herbert.he
Posts: 338
Registered: ‎03-05-2008
Message 2 of 4 (830 Views)

Re: VB6 Focus Issue with Viewer Control

10-14-2010 10:19 PM in reply to: kstate92

Thank you for your question.

 

It's a known issue of Autodesk Design Review and will be considered for possible fixed in future releases.

Please let me know if you have any further questions.



Herbert He
SW Engineer
PSEB-GE- ACRD PSEB
Autodesk, Inc.
Distinguished Contributor
kstate92
Posts: 906
Registered: ‎05-09-2005
Message 3 of 4 (816 Views)

Re: VB6 Focus Issue with Viewer Control

10-19-2010 05:08 AM in reply to: herbert.he

Does it work under the newer .Net platform?

KState92
Inventor Professional 2014 64 SP2
Windows 7 Pro 64 bit - SP1
Xeon E5-1620
16 GB Ram
Quadro 4000
Distinguished Contributor
kstate92
Posts: 906
Registered: ‎05-09-2005
Message 4 of 4 (328 Views)

Re: VB6 Focus Issue with Viewer Control

10-10-2013 09:07 AM in reply to: herbert.he

herbert.he wrote:

Thank you for your question.

 

It's a known issue of Autodesk Design Review and will be considered for possible fixed in future releases.

Please let me know if you have any further questions.


Version 2013 is out now; has this issue been fixed or just ignored?

KState92
Inventor Professional 2014 64 SP2
Windows 7 Pro 64 bit - SP1
Xeon E5-1620
16 GB Ram
Quadro 4000
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!