AutoCAD – Tüm Ürünler – Türkçe
Tüm AutoCAD ürünleri için Autodesk AutoCAD forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler AutoCAD ve araçlarıyla ilgili konuları keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

The annotation scale is not equal to the plot scale HATASI

3 YANIT 3
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
mmatmimarlik
5645 Görüntüleme, 3 Yanıt

The annotation scale is not equal to the plot scale HATASI

AUTOCAD 2017 ÇIKTI ALIRKEN  "The annotation scale is not equal to the plot scale " HATASI ALIYORUM. CONTİNUE DEDİĞİMDE ÇIKTIDA ÖLÇEK HATASI ÇIKIYOR. FAKAT AUTOCAD 2016 DA YÜKLÜ ORADAN YOLLADIĞIMDA BÖLE BİR HATA ALMIYORUM.YARDIMINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4

Merhaba,

 

Plot penceresinde ölçek 1:5 olarak seçili görülüyor. AutoCAD ekranında sağ alt köşede Annotation ölçeğide 1:5 olarak ayarlı mı?

 

Komut satırına CANNOSCALE yazın ve ölçek olarak 1:5 yazın.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal
Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudos") ile ödüllendirin.

Mesaj 3 / 4

MERHABA İLGİNİZE TEŞEKÜR EDERİM. FAKAT ŞİMDİYE KADAR BİZ O AYALARLA HİÇ OYNAMADIK ORAYI HEP 1/1 OLARAK KALIYORDU BİZ ÇIKTI ALIRKEN İSTİĞİMİZ ÖLÇEKTE ALIYORUZ VE SIKINTI ÇIKMIYOR. DİĞER TÜM SÜRÜMLER DE BU ŞEKİLDE ÇIKTI ALABİLİYORUZ. 2017 DE HATA VERİYOR ÖLÇEKTE SIKINTI ÇIKIYOR ORDAKİ AYARI 1/5 YAPTIĞIMIZDA DA YİNE ÇIKTI DA SIKINTI OLUYOR.
Mesaj 4 / 4
Gokhan_Kaya
cevap verdi: mmatmimarlik

Merhaba

@tuncaybakkal1  de bahsettiği gibi Plot scale ile cizim ekranın daki Annotate scale aynı değil ise bu uyarı gelecektir. bunun nedeni Annotate scale cizim ortamında bulunan annotate denilen nesnelerin boyutlarınını scale ile değiştirmesidir güzel bir özelliktir resim içindeki çizim objelerinin ölçeği değişmeden yazı boyutlarının büyüklüklerini ayarlar, bu nedenle cıktı ekranın da bulunan ölcekle çizim ekranın daki ölcek aynı olmazsa bu uyarı her zaman gelir hata değildir sadece yanlışlık yapabiliyor olabileceğinizle ilgili bir uyarıdır. Eğer benim için sorun degil ben zaten annotate kullanmıyorum diyorsanız bu uyarının sol alt köşesindeki çek işaretini işaretlerseniz bir daha uyarmıyacaktır.

 

 


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report