AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Active Contributor
tpham2001
Posts: 29
Registered: ‎07-16-2012
Message 1 of 5 (491 Views)

spiral stair tread

491 Views, 4 Replies
09-09-2013 11:16 AM

Hi All,

I created a spiral staircase and everything seems to worked well. I used 4" sch40 post and 3/4"x14"x14" BP. Hieght between floor is 12-5 1/2", this gives me 21 equal treads (which work out to 0'-7" riser). The question is the tread itself, I selected the follow tread from the pull down menu.

 

In the model this tread measured as it should be, but when I pulled dim in Edition Layout, this is what I have. The spiral stair radius is 3'-3" plus change...

 

What am I missing? How can something that is 3' wide grew to 78'? I looked in dim format - scale factor is 1. Can anyone shine some light and show me the way?

 

Also, are all the steps listed in pull down menu off the shelf item?

 

Thanks,

 

spiral stair tread.JPG 

Mentor
zcsillag
Posts: 246
Registered: ‎02-01-2008
Message 2 of 5 (487 Views)

Re: spiral stair tread

09-09-2013 11:35 AM in reply to: tpham2001

Idk, but u use imperial units and treads metric ?

 

imperial-metric.JPG

Regards
Csillag Zoltán
Active Contributor
tpham2001
Posts: 29
Registered: ‎07-16-2012
Message 3 of 5 (481 Views)

Re: spiral stair tread

09-09-2013 11:47 AM in reply to: zcsillag

Theses are all that I have, I don't have imperial treads even when I create a simple stair case, all treads came in as metric. Fortunately I have good relationship with my contractor, they said to give them the stringer and width layout and they do the rest.

This is part of the frustration which I can not figure it out. My Project Preferenes setting are in imperial yet these kind of things comes in as metric. There is a disconnection somewhere I don't know where to look.

 

spiral stair tread 2.JPG

 

Mentor
zcsillag
Posts: 246
Registered: ‎02-01-2008
Message 4 of 5 (479 Views)

Re: spiral stair tread

09-09-2013 12:01 PM in reply to: tpham2001

"Theses are all that I have, I don't have imperial treads even when I create a simple stair case, all treads came in as metric" ...

 

So ASD team WHY ????

Regards
Csillag Zoltán
Active Contributor
tpham2001
Posts: 29
Registered: ‎07-16-2012
Message 5 of 5 (473 Views)

Re: spiral stair tread

09-09-2013 12:50 PM in reply to: zcsillag

There are two data base available:

  1. UP_step_spiralHMS.xml
  2. UP_step_spiralMOSTOSTAL.xml.

Yes, both are in metric as I've disco.

But then I think all UP_step[xxx] data base are in metric.

So, ASD Team, what do you say? Think we end users can get an imperial version of these data base?

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.