AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Valued Mentor
JohnHolder
Posts: 474
Registered: ‎04-08-2010
Message 1 of 3 (469 Views)
Accepted Solution

Rounded Plate and bolts

469 Views, 2 Replies
08-07-2012 04:18 PM

I am trying to add bolts to a steel tank structure, and I am sure there is a faster more efficient way ( I hope ) to do this.

 

I have added a render of the tank with some bolts in it.

Each panel is bolted together ( shown )

and angles offset bolted to the panels ( shown with partal bolting )

 

Currently I have had to rotate the entire model, then add bolts/holes

for each of the panels, which wasn't too bad.

 

but for the angles... each angle has 21 holes and there are 8 angles, and rotating the model 

168 times and adding a couple bolts ( top and bottom angles ) is just not good.

 

I have tried coping bolts but they do not rotate.

 

any ideas?

An education isn't how much you have committed to memory, or even how much you know. It's being able to differentiate between what you know and what you don't.
-------------------------------------
"Do or do not... there is no try"
Master Yoda.

Unfortunatly to keep all the 'intelligent' data, I have to rotate the model for each bolt...

Valued Mentor
JohnHolder
Posts: 474
Registered: ‎04-08-2010
Message 2 of 3 (428 Views)

Re: Rounded Plate and bolts

08-10-2012 10:34 AM in reply to: JohnHolder

Unfortunatly to keep all the 'intelligent' data, I have to rotate the model for each bolt...

An education isn't how much you have committed to memory, or even how much you know. It's being able to differentiate between what you know and what you don't.
-------------------------------------
"Do or do not... there is no try"
Master Yoda.
Valued Contributor
Priitl220
Posts: 87
Registered: ‎05-23-2007
Message 3 of 3 (392 Views)

Re: Rounded Plate and bolts

08-13-2012 10:20 PM in reply to: JohnHolder

If there is a repetitive detail, I usually add bolts to that element and copy that element with bolts around. Then I just use adapt bolts.

 

____________________________________________
If you find my post useful give me Kudos. Thank you!
If my post solved your problem, accept it as a solution.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!