AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Contributor
iegia
Posts: 20
Registered: ‎10-27-2009
Message 1 of 6 (1,591 Views)

From ASD to TEKLA

1591 Views, 5 Replies
05-08-2012 07:33 AM

How can I export a model from ASD 2013 to TEKLA?. I have tried export DSTV (CIS/2 and DSTV) and it does not work.

Valued Contributor
HulelaG
Posts: 54
Registered: ‎09-07-2011
Message 2 of 6 (1,586 Views)

Re: From ASD to TEKLA

05-08-2012 08:11 AM in reply to: iegia

Good day,

 

Have you tried exoprting the file through ACIS and open in AutoCAD, then export to sat. format using your AutoCAD Standard?

Import the sat file into Tekla as solid body.

note that you will lose the Structural intelligence of ASD.

 

 

or Export to Robot then import to Tekla.

 

 

I am also looking for that method of Bringing the Tekla or Strucad file to ASD or Autocad  not as solid body.

Contributor
iegia
Posts: 20
Registered: ‎10-27-2009
Message 3 of 6 (1,581 Views)

Re: From ASD to TEKLA

05-08-2012 08:39 AM in reply to: HulelaG

Thanks, but there is some chance of not losing all the structural information?

Contributor
iegia
Posts: 20
Registered: ‎10-27-2009
Message 4 of 6 (1,572 Views)

Re: From ASD to TEKLA

05-08-2012 09:27 AM in reply to: iegia

Are there any recommendations for exporting the model to CIS / 2? For example disable the connection layer, avoiding curved profiles ..

Product Support
jad.dellel
Posts: 219
Registered: ‎11-30-2010
Message 5 of 6 (1,532 Views)

Re: From ASD to TEKLA

05-11-2012 07:24 AM in reply to: iegia

 

You can try to export first your model to Revit and after use the free Tekla application to import it from Revit.

this link could help: http://www.tekla.com/international/solutions/building-construction/Pages/export-revit-tekla-structur...

Regards,

---------------------------------------------------------------


Jad DELLEL
Structural Engineering Support Autodesk, Inc.

Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 526
Registered: ‎08-19-2008
Message 6 of 6 (1,294 Views)

Re: From ASD to TEKLA

10-16-2012 04:36 PM in reply to: iegia

When the cis/2 export creates the sat file, it ignores the profile offsets from the 'profile properties' dialogue box and 'moves' the member to be centred about its insertion line.

 

Is there a known work around or somwhere i can access cis/2 export options.

 

 

 

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!