AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Active Member
shafin_42
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2013
Message 1 of 12 (1,991 Views)
Accepted Solution

Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

1991 Views, 11 Replies
01-28-2013 09:20 AM

Hi,

I need to create some profiles which are not in the given profile list of ASD, such as, RHS 1200*500*25, W 600*300*25 etc . Is that possible? If so, how? If i use my defined sections, then woyld there be any problem in assigning the joints/connections in ASD?

 

I really need some quick suggestions.

 

Regards,

S. M. Shafin Hasan

 

Make Region and save User Sections

RHS1200x500.PNG

Mentor
zcsillag
Posts: 247
Registered: ‎02-01-2008
Message 2 of 12 (1,987 Views)

Re: Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

01-28-2013 09:44 AM in reply to: shafin_42

Make Region and save User Sections

RHS1200x500.PNG

Regards
Csillag Zoltán
Active Member
shafin_42
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2013
Message 3 of 12 (1,956 Views)

Re: Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

01-29-2013 03:23 AM in reply to: zcsillag

It worked, thanks a lot zcsillag.

 

How can I solve the problems in assigning the connections? For almost all connections with RHS sections, it says, "Selected profiles does not meet criteria of this type of connection". Is there any way to create user defined connections?

Mentor
zcsillag
Posts: 247
Registered: ‎02-01-2008
Message 4 of 12 (1,950 Views)

Re: Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

01-29-2013 04:32 AM in reply to: shafin_42

conn1.PNGconn2.PNG

Regards
Csillag Zoltán
Valued Contributor
lucis29
Posts: 69
Registered: ‎03-04-2010
Message 5 of 12 (1,941 Views)

Re: Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

01-29-2013 04:47 AM in reply to: shafin_42

shafin_42 wrote:

It worked, thanks a lot zcsillag.

 

How can I solve the problems in assigning the connections? For almost all connections with RHS sections, it says, "Selected profiles does not meet criteria of this type of connection". Is there any way to create user defined connections?


ASD can't create custom connections. The most you can do is to "modify" an automatic connection.

Active Member
shafin_42
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2013
Message 6 of 12 (1,918 Views)

Why there is no mass or thickness of user defined sections?

01-30-2013 05:53 AM in reply to: shafin_42

Hi,

I have noticed that mass and thickness tf is zero in profile properties. I have attached an image regarding the issue. Is there any way to add mass or thickness to profile?

 

Regards,

S. M. Shafin Hasan

Valued Contributor
deltawaservices
Posts: 64
Registered: ‎02-08-2011
Message 7 of 12 (1,902 Views)

Re: Why there is no mass or thickness of user defined sections?

01-30-2013 12:43 PM in reply to: shafin_42

Yes you can do this easily if you know how to edit the xml file that holds the catalogue entry you made for the rhs

 

tonyp

Active Member
shafin_42
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2013
Message 8 of 12 (1,889 Views)

Re: Why there is no mass or thickness of user defined sections?

01-31-2013 01:40 AM in reply to: deltawaservices

I have found the profile database in C:\ProgramData\Autodesk\Structural\Common Data\2012\Data\Prof\ Aiscpro.xml, but after openning that file, I couldnt find the profile I assigned and saved as user profile in AISC database. Can you help where/how can I find that database?

Capture.PNG

Capture1.PNG

Active Member
aaron.simpson
Posts: 9
Registered: ‎06-28-2012
Message 9 of 12 (1,675 Views)

Re: Creating profile of my desired size and shape like RHS 1200*500*25 in ASD

03-05-2013 10:44 AM in reply to: shafin_42

I'm using windows 7 and here is where I found the information on user sections after I made them:

C:\Users\"User Name"\AppData\Roaming\Autodesk\Structural\Common Data\2013\"DATABASE NAME"PRO.XML

Valued Contributor
deltawaservices
Posts: 64
Registered: ‎02-08-2011
Message 10 of 12 (1,660 Views)

Re: Why there is no mass or thickness of user defined sections?

03-05-2013 01:36 PM in reply to: shafin_42

I use a program called "XML Notepad" to edit my XML files

My user sections are saved to a file called 

C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Autodesk\Structural\CommonData\2013\RUSERPRO.XML.

You will have to look through the profiles you have created to find the right one.

Notice in the attachment  there is a RED DOT entry for "MASS" just enter the weight here and so on

 

I hope this helps. If not let me know the details of the section you need to create and I will send you an XML file

 

Regards

 

Tony 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.