AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Active Contributor
emmar0001
Posts: 30
Registered: ‎09-05-2008
Message 1 of 3 (248 Views)

Creating a workframe model with lines

248 Views, 2 Replies
02-22-2014 06:35 PM

I have a heavy background in AutoCAd and need to model a fairly complex (non-orthogonal) steel frame using ASD. I would prefer to draw the frame in ASD using lines and then create the workframe around this. Is this possible?

 

Alternatively, can i draft the stick diagram of the frame in AutoCAD and then import into ASD?

C3D 2010
Intel Core 2, Windows XP
2.67GHz, 3GB RAM
Active Member
CianG
Posts: 6
Registered: ‎07-23-2013
Message 2 of 3 (231 Views)

Re: Creating a workframe model with lines

02-23-2014 02:59 PM in reply to: emmar0001

Yes you can insert the members via: Insert by 2 points / Insert by line / Insert by point

 

 

 

Active Contributor
JannieHunter
Posts: 26
Registered: ‎01-16-2014
Message 3 of 3 (200 Views)

Re: Creating a workframe model with lines

02-28-2014 05:09 AM in reply to: CianG

A workframe isn't required, its just a tool to make things a bit easier

Draw framework with lines and just delete them afterwords 

Jannie Hunter
Modena Design Centres
South Africa
011 463 1553
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.