AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Distinguished Contributor
philip
Posts: 312
Registered: ‎04-07-2005
Message 11 of 43 (794 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

10-31-2011 08:15 PM in reply to: FProcp

ISO's

It would be nice if iso generations instead of overwriting or creating a new drawing did something similar to Orthos where information in model space is replaced with new inforation and data in paperspace is retained

This would allow use of Sheetset Manager & revisions blocks within paperspace to be retained ,also special notes /information can be added to individual drawings in paperspace with out the need to copy information from previous revision drawing or to reenter information on overwiten drawings.

 

New Iso setup is taking a bit of learning but is looking good.

 

 

Alumni
EileenForan
Posts: 138
Registered: ‎08-15-2007
Message 12 of 43 (757 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

12-02-2011 03:11 PM in reply to: philip

I'm adding this to the wishlist thread.... see original post here:

 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Plant-3D/Piping-Plan/m-p/3246882#M4001

 

Can you please tell me if it is possible to make a piping plan using ortho to display single/double line pipe for various diameters?

 

Eileen Foran



Eileen Foran
Community Program Manager
Autodesk Plant Solutions
Autodesk, Inc.

.
Active Contributor
OmarGT
Posts: 45
Registered: ‎10-26-2011
Message 13 of 43 (749 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

12-02-2011 05:46 PM in reply to: philip

AT THE TIME YOU SINCRONIZE CATALOGUES WITH SPECIFICATIONS, IT CHANGES THE NEW DESCRIPTIONS AND/OR VALUES ADDED OR EDITED FROM THE ORIGINAL ONES, YOU CAN ADD A FILTER OF WHAT YOU WANT TO SINCHRONIZE AND CHANGE.

 

THERE IS NO WAY OF COPYING SPECIFIC ELEMENTS FROM ONE SPEC TO ANOTHER AND WHEN YOU WANT TO ADD IT FROM EXCEL IT CAUSES PROBLEMS ILUMINATING CHANGES.

 

THERE IS NO WAY OF MAKING A NEW CATALOGUE, AND NEITHER A WAY OF COPYING ELEMENTS FROM ONE TO ANOTHER, IN ORDER TO MANAGE YOUR CATALOGUES AS YOU PREFER.

 

SOMETIMES WHEN YOU ASSIGN A NOMINAL DIAMETER LIKE 1-1/2" THE SYSTEM TAKES 1/2" AS THE SERVICE AND THE REST OF THE VALUES ARE CHANGED, I THINK THE SYSTEM DIVIDES IT BECAUSE OF THE HYPHEN.
Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 14 of 43 (698 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

12-09-2011 05:16 AM in reply to: OmarGT

- Link diferents block to elements for each ortho view (the same as in REVIT or MEP). Now the objects have only ISO simbol, but for ortho isn't it. For example, for stairs, gratings, valves...

- Iso views in ortho.

-View hide pipes (when one pipe is upper than other) in ortho (but with diferent type of line).

- Better  P&ID Line List (in the 3D modeling), for example if one valve is inserted in the 3D from P&ID, in the list this valve will be marked. Because now is posible to insert two same valves.

 

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 15 of 43 (659 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

12-19-2011 03:54 PM in reply to: philip

- The syncron components 3D with Spec (now this option doesn't work! Only update in one drawing, and in the others say that the spec is allready update, and after updating in the first drawing don't ajust the connection points).

- Direct syncronization P&ID with Plant3D in both direction. After to add any propertie with any value in Plant3D the program need to add the same propertie with the value to the same object in the P&ID.

- List of equipment to insert in the Plant3D from P&ID (the same as Line list P&ID).

- Real selection from Data Manager, if is used "magnifying glass" in the first column of data manager the selection is not real, because if click the right botton of mouse is not posible to access to properties. In my case there are one valve in data manager but in the 3D model I couldn't find it, is lost fisical block and is not visible, but in the data base there is. 

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
New Member
misiakpysiak
Posts: 2
Registered: ‎08-23-2011
Message 16 of 43 (651 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

12-20-2011 03:11 AM in reply to: philip

1) Legend for P&ID drawings

2) "P&ID Equipment List" similar like "P&ID Line List"

3) BOM for ORTHO drawing 

4) Validation in 2012 version doesnt work corect, dont see error for situation when in P&ID we have 10 tanks, in Plant 3D we have 8 tanks, this is no problem for validation this is huge mistake 

5) More plastic parts catalogs 

6) Like someone says before when we take valves or pipe from "P&ID Line List" we dont have any information when we take the compnent again, i recomanded in next versions change the color or something information like "This valve is used in P3D now" 

7) Pipe Support Editor, make we create new support like we create new equipment 

8) Two way connection beetwen AutoCAD Plant 3D and Inventor

9) Automatic upload specyfication from P&ID to Plant 3D, for example if we change diameter in P&ID from 100mm to 200mm Plant 3D automaticly changed this pipe

10) Simple generator from Steel Structure, or raport generator for steel structure for example lenght of Member etc.

 

in this time thats all 

Distinguished Contributor
philip
Posts: 312
Registered: ‎04-07-2005
Message 17 of 43 (549 Views)

Actuators to be visable within the spec editor

01-16-2012 05:06 PM in reply to: philip

Would be great if we could visulaly see which actuators have been loaded into a spec

Valued Mentor
JohnHolder
Posts: 481
Registered: ‎04-08-2010
Message 18 of 43 (505 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

01-30-2012 03:16 PM in reply to: philip

have <sheet views> in the Sheet set manager compatible with P3D Drawings.

 

I love the sheet set manager, and it is so bloody annoying trying to 'fix' the ortho's..... 

An education isn't how much you have committed to memory, or even how much you know. It's being able to differentiate between what you know and what you don't.
-------------------------------------
"Do or do not... there is no try"
Master Yoda.
Valued Contributor
Grampster
Posts: 82
Registered: ‎01-11-2012
Message 19 of 43 (474 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

02-09-2012 02:41 PM in reply to: philip

There needs to be a much easier way to report program bugs.I'm not talking about not understanding the process, but things that just flat-out don't perform as they should.

Sunetic Services
Owner/Consultant
Valued Contributor
JRPalmer
Posts: 85
Registered: ‎03-10-2011
Message 20 of 43 (460 Views)

Re: USER WISH LIST 2013

02-13-2012 10:40 AM in reply to: philip

They should be a force connect option. So if a pipe is within a mm of another pipe you should be able to force the connection. Currently I am getting frustrated over the fact that my measurements are within .01 mm and maybe off by half a degree due to some slope piping but I can not get a connection.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.