AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Product Support
jason.drew
Posts: 324
Registered: ‎06-17-2010
Message 1 of 7 (1,151 Views)

Stub-end for lap flange

1151 Views, 6 Replies
07-05-2011 11:18 AM

I'm having an issue placing a stub-end for a lap flange in my project drawings. I keep getting an error:

 

"Pipeing is unable to be connected.

Cant' create part record in the project database"

 

I'm using the standard, out-of-the-box stub-in for lap flange. I tried this on two separate projects and had the same error message.

 

stub_end.jpg



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 526
Registered: ‎08-19-2008
Message 2 of 7 (1,141 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-05-2011 03:07 PM in reply to: jason.drew

are there any backing rings available in your spec?

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Employee
TomislavGolubovic
Posts: 553
Registered: ‎12-01-2010
Message 3 of 7 (1,133 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-06-2011 02:39 AM in reply to: Rich.O.3d

Also have you done a Plant audit on the project, right click on the project in the project manager and you'll see the Audit command.



Tomislav Golubovic
Plant Solutions Engineer
Autodesk Australia / New Zealand
Autodesk, Inc.

Alumni
EileenForan
Posts: 138
Registered: ‎08-15-2007
Message 4 of 7 (1,092 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-11-2011 02:14 PM in reply to: TomislavGolubovic

Hi Jason. Were you able to resolve this issue? If so, can you share the solution?

 

Thanks,

 

Eileen



Eileen Foran
Community Program Manager
Autodesk Plant Solutions
Autodesk, Inc.

.
Valued Contributor
andy.davis
Posts: 86
Registered: ‎07-10-2009
Message 5 of 7 (1,063 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-14-2011 07:54 AM in reply to: jason.drew

Hi,

 

As far as I can tell, the stub end forms part of the fastener for the lap flange and cannot be placed on its own just like a boltset or a gasket.  The option to Insert in Model is disabled in the SpecViewer for me.  Have you checked the endcodes and joint Settings?

 

Regards,

Andy

Active Contributor
cbeinecke
Posts: 47
Registered: ‎05-13-2008
Message 6 of 7 (1,060 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-14-2011 09:48 AM in reply to: jason.drew

Jason,

 

stubends are fasteners. You insert the flange which then will insert the stubend (as well as gasket and bolts). However, this automatism depends on the proper setting of the joint settings in project setup. By default it should work.

 

Carsten

Product Support
jason.drew
Posts: 324
Registered: ‎06-17-2010
Message 7 of 7 (1,047 Views)

Re: Stub-end for lap flange

07-17-2011 10:45 PM in reply to: cbeinecke

It seems there was something wrong with my test project. I created a new project, loaded my test spec and sure enough, when I place a lap flange it automatically adds the stub-end fittings.

 

I appreciate the replies and assistance from everyone! :smileyhappy:

 

 



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.