AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Valued Contributor
Rcfuss
Posts: 65
Registered: ‎08-17-2011
Message 1 of 5 (228 Views)

P3D12 - Custom Operator - Undefined Size

228 Views, 4 Replies
03-14-2012 11:27 AM

I am trying to create a custom gear operator.

In catalog editor, I create new Component, Use Custom Geometry, select Actuators, then it asks for Size Description, Operator Type, and Actuator Type.

I am following the user help under create new component (block based) under Actuators and for some reason the "size" under "sizes" tab, remains undefined.

Anybody know how to make this work?  We have a huge project and this is going to be a priority.

 

Thank you,

Robert

 

Valued Contributor
Rcfuss
Posts: 65
Registered: ‎08-17-2011
Message 2 of 5 (199 Views)

Re: P3D12 - Custom Operator - Undefined Size

03-19-2012 08:16 AM in reply to: Rcfuss

Anybody have a clue on this?  I was really hoping someone from Autodesk would of seen this by now.

 

Thanks

New Member
jbassett
Posts: 2
Registered: ‎07-26-2011
Message 3 of 5 (153 Views)

Re: P3D12 - Custom Operator - Undefined Size

08-28-2012 02:07 PM in reply to: Rcfuss

Robert,

 

Did you ever get an answer to this question?  I have been experiencing the same situation and your request is the only one I have found on the Internet.

 

Thanks,

 

Jim

Valued Contributor
Rcfuss
Posts: 65
Registered: ‎08-17-2011
Message 4 of 5 (149 Views)

Re: P3D12 - Custom Operator - Undefined Size

08-28-2012 02:20 PM in reply to: jbassett

You need to put on the proper description for the Long Description Size.

 

APOLLO_A, H=.75", W=.75"

 

In this description  The first part of this APOLLO_A matches the ActuatorType in the general properties.  The second part

, H=.75", W=.75" I used a comma then a space then entered H=.75",W=.75".  I basically called out the valve size for that actuator which is 3/4".  The H and The W doesn't have to match your actuall height and width but the H= and the W= need to be in the description for it to show up in your operator assignments list.

 

New Member
jbassett
Posts: 2
Registered: ‎07-26-2011
Message 5 of 5 (114 Views)

Re: P3D12 - Custom Operator - Undefined Size

09-12-2012 04:05 AM in reply to: Rcfuss
Thanks, I got it all working now. Jim Bassett Drafting Manager Nimbus Projects Ltd. Suite 600, 630-6th Ave. S.W. Calgary, Alberta T2P 0S8 (403)266-3669
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.