AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Contributor
panchozu
Posts: 12
Registered: ‎07-06-2012
Message 1 of 13 (964 Views)

loosing pipe data

964 Views, 12 Replies
11-14-2012 03:43 AM

from one day to the other information is lost from pipes .. Image attached ...

to select a pipe, appears only a part of the information.

The only known solution is to uninstall AutoCAD Plant 3D and re-install

, is there any other solution faster

Capture_01.JPG

Valued Contributor
milic.srdjan
Posts: 64
Registered: ‎02-22-2011
Message 2 of 13 (961 Views)

Re: loosing pipe data

11-14-2012 04:54 AM in reply to: panchozu

Do not reinstall Plant3D

 

I think that problem is not in installation, problem is in .dwg files that contain Yours model...

 

search this forum, You will find another posts with same problem...

 

I will try to find a link

 

 

 

 

Valued Contributor
milic.srdjan
Posts: 64
Registered: ‎02-22-2011
Message 3 of 13 (959 Views)

Re: loosing pipe data

11-14-2012 05:00 AM in reply to: milic.srdjan
Contributor
panchozu
Posts: 12
Registered: ‎07-06-2012
Message 4 of 13 (957 Views)

Re: loosing pipe data

11-14-2012 05:20 AM in reply to: panchozu

Sorry my english

 

I do not think that is only dwg ... just missed the information from most of the pipes, only 2" THDM pipes retain the info. The rest of the elements also retain all their info (flanges, supports, valves, fittings, etc). I think it's a problem between the spec and the internal database. Thanks

 

Regards

Product Support
quentin.contreras
Posts: 331
Registered: ‎03-02-2010
Message 5 of 13 (874 Views)

Re: loosing pipe data

11-20-2012 04:33 PM in reply to: panchozu

Are you using SQLite ot SQLExpress?

 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Plant-3D/Fatal-Error-and-missing-properties/td-p/3698762

 

 

Another thing to try is user profiles.

 

When this happens with the user, can another user on a differnt computer access the properties of the particular pipe?

 

If the other user has no problems, then this might be a user profile issue. Login as a different user and see if the problem still occurs. If you login and have no problems, then the user profile can be deleted and a new profile made for the user.

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Contributor
panchozu
Posts: 12
Registered: ‎07-06-2012
Message 6 of 13 (857 Views)

Re: loosing pipe data

11-21-2012 11:18 AM in reply to: quentin.contreras

Hi Quentin, you speak Spanish?

 

 

Product Support
quentin.contreras
Posts: 331
Registered: ‎03-02-2010
Message 7 of 13 (853 Views)

Re: loosing pipe data

11-21-2012 11:22 AM in reply to: panchozu

No, I am sorry I do not speak spanish. Unfortunately, Plant 3D and P&ID support is only avaliable in English at this time.

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Contributor
panchozu
Posts: 12
Registered: ‎07-06-2012
Message 8 of 13 (850 Views)

Re: loosing pipe data

11-21-2012 11:29 AM in reply to: quentin.contreras

I use SQLite, the last time this happened to me, I had to uninstall P3D, as you indicated as your on the same machine but with different users, the problem did not happen, so at that time concluded that it was a user problem. but this time the problem occurred for all users on different machines

Product Support
quentin.contreras
Posts: 331
Registered: ‎03-02-2010
Message 9 of 13 (840 Views)

Re: loosing pipe data

11-21-2012 02:44 PM in reply to: panchozu

Some addtional questions:

1. Roughly how many designers were working on this project when the issue occurred? 
2. What was the size of the project when you first noticed the issue? (Number of model drawings)

 

I have seen instances to where if users don’t save the drawing and then switch to another drawing they lose the intelligence of the components. You might want to verify this is not happening to you as well.

 

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Valued Contributor
kudryavcevrm
Posts: 86
Registered: ‎10-18-2007
Message 10 of 13 (657 Views)

Re: loosing pipe data

02-14-2013 07:19 AM in reply to: quentin.contreras

We meet bug like described in this post by panchozu. Some pipes and elbows  in some drawings loose their intelligence.

Plant-3d 2013 64-bit SP1 (on every PC workstation), project bases is located on the  SQL Server 2008 R2.  We does not  to use  Vault, but plan to use it.

Today project has ~ 5700 records in project database EngineeringItems table,it also has 10 drawings, and 10 users are working - every in it's own drawing, most of them  are working simultaneosely.

Does AutoCAD Plant 3D 2013 SP1 Data Integrity Hotfix will fix this bug and will help for us?


quentin.contreras wrote:

I have seen instances to where if users don’t save the drawing and then switch to another drawing they lose the intelligence of the components. You might want to verify this is not happening to you as well.

 


It is interesting,thanks...I will try to explain for users,that they need to save their drawings before switches.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.