AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Valued Contributor
twdtech
Posts: 51
Registered: ‎12-31-2013
Message 1 of 6 (428 Views)
Accepted Solution

Isometric Attributes

428 Views, 5 Replies
01-02-2014 10:42 AM

I set up the isometric title block with 6 attributes. When I run an Iso, three of the attributes are shown with the appropriate information while the other three do not show at all. "LineNumber", "Project_Number" and "DWGNAME" show correctly but, "FILENAME", NominalSize" and "NominalSpec" don't show. How can I fix this?

Valued Contributor
phwatso
Posts: 70
Registered: ‎11-04-2010
Message 2 of 6 (408 Views)

Re: Isometric Attributes

01-03-2014 01:11 AM in reply to: twdtech

Nominal Size and Nominal Spec have to be input into the Pipe Line section of the Data Manager

 

 

Valued Contributor
twdtech
Posts: 51
Registered: ‎12-31-2013
Message 3 of 6 (389 Views)

Re: Isometric Attributes

01-03-2014 07:23 AM in reply to: phwatso

I don't understand what you mean by "Pipe Line section of the Data Manager". I looked in the datamanager and only see SIZE, SPEC and Nominal Diameter. I am trying to get relevant pipe size and spec on to the isometric. I thought the nominal size and nominal spec was determined when I draw the line in the model. Any idea why the FILENAME does not show on the isometric?

Valued Contributor
phwatso
Posts: 70
Registered: ‎11-04-2010
Message 4 of 6 (385 Views)

Re: Isometric Attributes

01-03-2014 07:55 AM in reply to: twdtech

If you open the piping model and then open Data Manager, make sure that Order by Area is set at the bottom left of the screen,

Expand Area and click on Pipe Lines.

If the Nominal Spec and Nominal Size fields are blank you will have to input the data to have it displayed on the piping isometrics.

See attached screenshot...

Did you use the Title Block Attributes > Drawing Properties > File Name in the Isometric DWG Settings > Title Block and Display > Setup Title Block for the filename field?

 

 

Valued Contributor
twdtech
Posts: 51
Registered: ‎12-31-2013
Message 5 of 6 (360 Views)

Re: Isometric Attributes

01-03-2014 12:49 PM in reply to: phwatso

Thanks, I found the properties as you indicated and when I filled out the information it then pulled the data into the isometric. However it would be better if the fields could be populated from the existing size and spec parameters of the line. Is this possible?

The "FILENAME" attribute still does not populate. I did use the Title Block Attributes > Drawing Properties > File Name in the Isometric DWG Settings > Title Block and Display > Setup Title Block for the filename field. Attached is a screenshot of the dialog used to place the attribute.

Valued Contributor
phwatso
Posts: 70
Registered: ‎11-04-2010
Message 6 of 6 (326 Views)

Re: Isometric Attributes

01-06-2014 12:36 AM in reply to: twdtech

However it would be better if the fields could be populated from the existing size and spec parameters of the line. Is this possible?

I haven't found a way of doing this...

 

Our Filename field is part of the basic autocad drawing template and just uses the Autocad Field command to add it to the drawing border.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.