AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Active Contributor
lyowbeen
Posts: 38
Registered: ‎06-11-2012
Message 1 of 13 (1,033 Views)
Accepted Solution

how to show the "Insulation Line" in the iso

1033 Views, 12 Replies
09-02-2012 10:31 PM

In the 'IsoConfig.xml' file, there are some contents like below:

<Insulation InsulationLineLayerName="Insulation Line" HeatTracingLineLayerName="Heat Tracing Line" InsulationTracingOffsetDistance="0.1531" UseDoubleLineInsulation="true" UseOffsetLineInsulation="false" />

 I don't know what does the "Insulation Line" mean, and how to show that in the iso.

In addition, the "Heat Tracing Line" is OK.

 

Anyone can give me some ideas? Thanks!

Change the "UseOffsetLineInsulation" from false to true (as show below), this will display the inuslation in the ISO.

 

UseOffsetLineInsulation="true" />

 

The ISO will look like the one attached in the Pciture.

Product Support
Venkatesan.A
Posts: 80
Registered: ‎05-31-2011
Message 2 of 13 (1,030 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

09-02-2012 10:46 PM in reply to: lyowbeen

Change the "UseOffsetLineInsulation" from false to true (as show below), this will display the inuslation in the ISO.

 

UseOffsetLineInsulation="true" />

 

The ISO will look like the one attached in the Pciture.



Venkatesan.A
Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.
Active Contributor
lyowbeen
Posts: 38
Registered: ‎06-11-2012
Message 3 of 13 (1,026 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

09-02-2012 11:43 PM in reply to: Venkatesan.A

Thanks.

But I think what your pictures shows is the "Heat Tracing Line" but not the "Insulation Line", because the option UseDoubleLineInsulation="true" can't control it. Besides, this line use the "Heat Tracing Line" layer in the "iso.dwt".

Active Contributor
lyowbeen
Posts: 38
Registered: ‎06-11-2012
Message 4 of 13 (1,017 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

09-03-2012 12:26 AM in reply to: Venkatesan.A

Thanks! I have found the point.

Contributor
thaipham
Posts: 17
Registered: ‎09-07-2006
Message 5 of 13 (542 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

12-24-2013 06:06 AM in reply to: lyowbeen

do you khow how to resize the ISO Insulation symbole, the size is to big for me, even I was scale down to 0.5 in the Iso theme, I can not scale down more than that, otherwise all other symbole will be too small. please see the pix.

Active Contributor
Slepe
Posts: 42
Registered: ‎03-24-2011
Message 6 of 13 (343 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

04-18-2014 06:53 AM in reply to: thaipham

Is it possible to show heat tracing line and Not insulation/insulated text but not the Insulation line?

 

When you use false-status it doesn't show either line but I wan't to show heat tracing line

and when you don't use Insulation button it shows correct but Not insulation/Insulated sign will not appear?

 

Has extension 2 something to this?

 

Version is Plant 2014

New Member
marian.barsony
Posts: 2
Registered: ‎05-20-2014
Message 7 of 13 (265 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

05-20-2014 06:02 AM in reply to: lyowbeen
Hi could you send me a solution. I just want to see insulation line.
Member
sethb
Posts: 4
Registered: ‎04-03-2014
Message 8 of 13 (249 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

05-20-2014 11:47 AM in reply to: Slepe

Have you considered putting Heat Tracing line and insulation line in two separate layers and then turning off the insulation layer?

Active Contributor
Slepe
Posts: 42
Registered: ‎03-24-2011
Message 9 of 13 (240 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

05-20-2014 12:09 PM in reply to: lyowbeen
Tracing and insulation are in different layers. You can turn off them from theme Block configuration ( same where you setup BOM etc.). When you turn off example insulation layer and run Your isometrics it won't show line but it shows breaks.
New Member
marian.barsony
Posts: 2
Registered: ‎05-20-2014
Message 10 of 13 (223 Views)

Re: how to show the "Insulation Line" in the iso

05-21-2014 12:07 AM in reply to: Slepe

Thanks for your help, but I need to show insulation line in isometric drawing.

I have set it up in isoconfig.xml

<Insulation InsulationLineLayerName="Insulation Line" HeatTracingLineLayerName="Heat Tracing Line" InsulationTracingOffsetDistance="3" UseDoubleLineInsulation="false" UseOffsetLineInsulation="true" />

 But it still not work.

 

XXX.png

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.