AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Contributor
Eshleman78
Posts: 18
Registered: ‎04-19-2011
Message 1 of 12 (1,340 Views)

Editing BOM in Plant3D Isometrics

1340 Views, 11 Replies
12-06-2011 07:48 AM

How do I change the text color in the BOM in my Plant3D 2012 Isometric setup?  It is currently 0,255,255.  I've tried changing the Table Style text color and nothing changes.

Employee
TomislavGolubovic
Posts: 542
Registered: ‎12-01-2010
Message 2 of 12 (1,333 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

12-06-2011 10:26 AM in reply to: Eshleman78

Edit the cell, unlock it and change the color in the Properties



Tomislav Golubovic
Plant Solutions Engineer
Autodesk Australia / New Zealand
Autodesk, Inc.

Contributor
Eshleman78
Posts: 18
Registered: ‎04-19-2011
Message 3 of 12 (1,329 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

12-06-2011 12:05 PM in reply to: Eshleman78

Thanks for the reply, I just found the solution in an older post also.

Contributor
dustyray2010
Posts: 14
Registered: ‎03-07-2011
Message 4 of 12 (1,316 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

12-07-2011 02:09 AM in reply to: Eshleman78

Use a crossing window to select all cells, then go to properties, and select color. You will have to do this on every iso.

I haven't been able to change color in iso setup without losing the formula req'd.

Dusty
Valued Contributor
alvaro.nimasco
Posts: 82
Registered: ‎10-29-2009
Message 5 of 12 (1,225 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

02-09-2012 06:04 AM in reply to: dustyray2010

Hi, isn't there an easier way to change this in the iso set up for not having to do it in every drawing ? 

also when I plot the drawing I can control all the colors with the plot style table but not the BOM txt, even with monochrome it stays with 0,255,255

Thanks

*Expert Elite*
dave.wolfe
Posts: 684
Registered: ‎12-04-2009
Message 6 of 12 (1,221 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

02-09-2012 07:55 AM in reply to: alvaro.nimasco

Edit the table style in the bom isometric setup and change the data text color to by layer.  

Dave Wolfe
Isaiah 57:15

ECAD, Inc.
Tips and Tricks on our blog: Process Design, from the Outside

A P3D Authorized Reseller
Plant 3d Wish list: https://plant3d.uservoice.com/
Valued Contributor
neonade
Posts: 64
Registered: ‎11-22-2010
Message 7 of 12 (1,124 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

07-29-2012 06:53 PM in reply to: dave.wolfe

Please show step by step on how to change the font color on the data cells, I am having quite difficulty in doing this.

Thanks.

Valued Contributor
neonade
Posts: 64
Registered: ‎11-22-2010
Message 8 of 12 (1,121 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

07-29-2012 07:15 PM in reply to: neonade

I think I all got it messed up when changing the text color by layer by selecting the words and changing it on the text editor which is not right as shown below.

 

What I have found out correct way is to select the entire cell row then unlocked it, then change the color on the properties (Ctrl+1), on the Content area, change the text color :-) and it works,

Contributor
StevieWonder
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2012
Message 9 of 12 (975 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

12-10-2012 06:00 AM in reply to: dave.wolfe

Hi Dave,

 

I know this post is veeeeery old, but busy with setups in P3D 2013 and cannot get my "color" template to print in B&W?

 

I have tried everything!

 

Please help!

-=StevieWonder=-
"Trust me, I'm a draftsman"
New Member
Stefan_WSP
Posts: 2
Registered: ‎01-17-2013
Message 10 of 12 (890 Views)

Re: Editing BOM in Plant3D Isometrics

01-17-2013 05:45 AM in reply to: Eshleman78

Hi!

 

You can solve the problem by unlocking the cells, Mark the cells and click on cell_locking and tick in unlocked:

Like this.

 

Unlocking cell.JPG

 

After that right click and click on properties and change text color to e.g white like this:

 

change text color.JPG

 

After this you once again tick in the Content and Format locked in the ribbon / Cell Locking icon.

 

Then click Return to Project Setup and click Save changes to "iso.dwt" when that message comes up

 

Hope it helps

 

/Stefan

 

 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.