AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Contributor
nawfel.bouzayani
Posts: 18
Registered: ‎06-26-2012
Message 1 of 19 (938 Views)

Display Configuration - Orthos

938 Views, 18 Replies
09-27-2012 11:24 AM

I created a structural drawing by AutoCAD Structural Detailing Software and then Xref it to Autodesk Plant.

 

When I tried to prepare orthos with the casual manner but I got these lines in themiddles of different walls and pads.

 

Any help on how to remove them?

 

Thank you

 

Nawfel

 NB: see attached picture as example

Product Support
quentin.contreras
Posts: 353
Registered: ‎03-02-2010
Message 2 of 19 (872 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-02-2012 10:45 AM in reply to: nawfel.bouzayani

Have you refered to the AutoCAD Structural Detailing Services and Support Page?

 

AutoCAD Plant 3D 2013 Object Enablers.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=19165270&linkID=12952913

 

 

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Contributor
nawfel.bouzayani
Posts: 18
Registered: ‎06-26-2012
Message 3 of 19 (852 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-04-2012 01:07 PM in reply to: quentin.contreras

Thank you for answering,

 

I have already that updates but no success.

 

Thank you

 

Nawfel

 

Active Contributor
snijdam
Posts: 40
Registered: ‎07-10-2012
Message 4 of 19 (773 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-12-2012 07:11 AM in reply to: nawfel.bouzayani

Same issue here. The only difference is that I received the steel model from Tekla. It gives the same result as you. I did not found a solution yet.

Product Support
quentin.contreras
Posts: 353
Registered: ‎03-02-2010
Message 5 of 19 (696 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-30-2012 02:07 PM in reply to: nawfel.bouzayani

Have you verified if you have the AutoCAD Structural Detailing object enablers installed as well?

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=18968562&linkID=9240618

 

If that does not work, can you attach your drawing file so I can test it for the same results you are getting?

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 526
Registered: ‎08-19-2008
Message 6 of 19 (687 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-30-2012 07:18 PM in reply to: nawfel.bouzayani

couple of extra questions to help clarify the problem

 

are they steel pieces, they look more like a concrete slab to me.

did you use ASD or export from Revit to create them

 

when you xreffed into your plant model, did you add the ASD file to the plant project?

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Contributor
nawfel.bouzayani
Posts: 18
Registered: ‎06-26-2012
Message 7 of 19 (675 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-31-2012 07:27 AM in reply to: Rich.O.3d

the structural drawing consist of steel structural frame and concrete walls and pads.

 

I created the drawings in 3D plant design and modify it in ASD to be able to adapt it to 3D.

 

so these structural drawings were modified in ASD.

 

Thank you

 

Product Support
quentin.contreras
Posts: 353
Registered: ‎03-02-2010
Message 8 of 19 (669 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-31-2012 10:15 AM in reply to: nawfel.bouzayani

Where is the XREF located? Did you copy the drawing to the Plant project and then xref the drawing into the Plant 3D drawing?

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!



Quentin Contreras
Contributor
nawfel.bouzayani
Posts: 18
Registered: ‎06-26-2012
Message 9 of 19 (659 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-31-2012 08:00 PM in reply to: nawfel.bouzayani
All the 3d dwgs are located in the 3d folder. I didn't check if the ask enabler is installed
Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 526
Registered: ‎08-19-2008
Message 10 of 19 (660 Views)

Re: Display Configuration - Orthos

10-31-2012 09:15 PM in reply to: nawfel.bouzayani

which one...the 3d foder in windows explorer, or the 3d folder in the plant3d project browser

refer attached

 

hmmm..just noticed something...it may be your workflow thats causing the issue

you said earlier that you created them in plant and then modified in ASD

you cant edit the plant steel and concrete in ASD...did you sdnf out, then bring into revit, then link to ASD

otherwise you will have to 'recreate' the steel in ASD.

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.