AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Contributor
PeterJansoone
Posts: 15
Registered: ‎04-24-2001
Message 1 of 6 (513 Views)

can't modify the Centrifugal pump

513 Views, 5 Replies
09-04-2011 01:52 AM

When i place a 'centrifugal pump' in a 3D drawing, I can't modify it afterwards.

The 'modify Equipment' command (from pop-up on selected pump) just returns an 'invalid selection' and prompts for a new selection ...

 

Command:
Invalid selection. Only one equipment item can be selected.

Select Equipment to modify:
Invalid selection. Only one equipment item can be selected.

Select Equipment to modify:

 

I'm using version 2012 and it occurs both in metric and imperial projects. Other equipment (fe Turbine centrifugal pump ) work fine.

 

Can anyone else confirm this behaviour ? If not I need to check my laptop's installation ...

Peter Jansoone
Consultant Plant Design Software
Greenock CAD Service
Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 2 of 6 (511 Views)

Re: can't modify the Centrifugal pump

09-04-2011 02:39 AM in reply to: PeterJansoone

In my PC centrifugal pump work fine. Attach your 3D model with the pump and we will revise it.

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Contributor
PeterJansoone
Posts: 15
Registered: ‎04-24-2001
Message 3 of 6 (507 Views)

Re: can't modify the Centrifugal pump

09-04-2011 02:46 AM in reply to: ybogdanov

here is a drawing with an insertion of the pump

 

ps : adding nozzles is also impossible ...

 

Peter Jansoone
Consultant Plant Design Software
Greenock CAD Service
Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 4 of 6 (503 Views)

Re: can't modify the Centrifugal pump

09-04-2011 06:37 AM in reply to: PeterJansoone

I think that the problem is in your instalation. Because I can't copy, Assign TAG and modify your pump. I was insert new 2 pumps, you can change the their dimension and use in the project. And purge your pumps.  

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Contributor
PeterJansoone
Posts: 15
Registered: ‎04-24-2001
Message 5 of 6 (500 Views)

Re: can't modify the Centrifugal pump

09-04-2011 08:23 AM in reply to: ybogdanov

Yuri, The pumps that you inserted work fine.

Strange thing is that my pump shows 5 nozzles and yours 2 ?

Anyway I can save your pumps as templates and work from there.

 

I'll check where the software gets its equipment definitions, maybe my system is still using some unconverted 2011 stuff ?

 

Thanks for the help !!!

Peter Jansoone
Consultant Plant Design Software
Greenock CAD Service
Active Member
pexa
Posts: 6
Registered: ‎05-22-2013
Message 6 of 6 (194 Views)

Re: can't modify the Centrifugal pump

05-22-2013 12:42 PM in reply to: PeterJansoone

I had this problem too, it happens when something conflects with the base such as the motor. 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.